Koronainfo

Koronainfo

TURVALLISET JÄRJESTELYT POIKKEUSOLOISSA – KATSO OHJEET TÄSTÄ

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki 22.10. kokoontumisrajoituksia Itä-Suomessa koskevan päätöksen, jonka perusteella lipunmyynti ampumahiihdon maailmancup-tapahtumiin marras-joulukuussa on avattu.

Aluehallintoviraston ohjeiden lisäksi tapahtumajärjestelyissä noudatetaan Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n tarkkoja ohjeita, joilla rakennetaan turvallinen tapahtuma niin yleisölle, urheilijoille kuin tapahtumaa tekeville talkoolaisille.


Yleiset ohjeet:

  • Yleisötilaisuuteen ei saa tulla jos on mitään hengitystieinfektioon viittaavia oireita kuten yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
  • Jätä toisiin henkilöihin 1–2 metrin turvaväli ja vältä lähikontakteja.
  • Pese kädet tehostetusti saippualla ja vedellä ja käytä käsihuuhdetta/käsidesiä.
  • Jos joudut aivastamaan/yskimään, käytä suun edessä kertakäyttönenäliinaa ja heitä se heti käytön jälkeen roskakoriin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella.
  • Asenna puhelimeesi koronavilkkusovellus ja aktivoi se.

Noudatammehan kaikki vastuullisesti tältä sivulta löytyviä ohjeita – kiitos!Aiemmista maailmancup-tapahtumista tuttuja, Joensuun kaupungin ja Kontiolahden kunnan tarjoamia, yleisölle maksuttomia linja-autokuljetuksia ei turvallisuussyistä järjestetä kauden 2020-21 tapahtumiin. Yleisö saapuu stadionille omilla autoillaan, mikä antaa mahdollisuuden välttää kontakteja vieraiden henkilöiden kanssa. Pysäköintijärjestelyt ja pysäköintiohjeet tarkentuvat ennen tapahtumaa.

Kaikki tapahtumien katsomot ovat ulkona. Tämä antaa yleisölle paremmat mahdollisuudet levittäytyä laajemmalle alueelle etenkin kaarrekatsomossa (B-katsomo) ja maastokatsomossa. Yleisölle varataan sisääntuloportilta alkaen selkeät kulkureitit ja lohkot, joihin sallitaan vain rajattu määrä ihmisiä. Näin kunkin lohkon ihmiset ovat koko ajan omalla alueellaan, sisääntuloportista alkaen, eikä omaa lohkoaan pysty vaihtamaan.

Lohkojen rakentamisen ja rajoitusten jälkeen ampumahiihtokisojen kaikissa katsomoissa on paikkoja 4500 katsojalle jokaisena kisapäivänä seuraavasti:

  • A-katsomo 1000 henkilöä
  • B-katsomo (kaarrekatsomo) 1500 hlöä
  • Seinänousu (maastokatsomo) 1500 hlöä
  • VIP-katsomo 500 hlöää

Stadionkartta kertoo tämän hetken suunnitelman katsomoiden sijainnista ja eri lohkoista. Eri värikentät eristetään omiksi alueikseen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 22.10. tehnyt päätöksen kokoontumisrajoituksista marraskuulle. Näin ollen päätös koskee maailmancupin avausta 28.-29. marraskuuta, mutta lipunmyynti on avattu myös seuraavalla viikolla, 3.-6. joulukuuta järjestettävään tapahtumaan. Jos viranomaisohjeet ennen tapahtumia muuttuvat niin, että yleisöä ei niissä sallita, rahat palautetaan takaisin lippuja ostaneille.

Koska eri lohkoilla oleva yleisö ei saa kulkea toisille lohkoille, jokaisella lohkolla on oma sisäänkäyntinsä ja palvelupisteensä. Käymälöiden suunniteltu sijainti näkyy stadionkartalla. Grillimakkarapisteitä tulee olemaan – mahdollisten muiden palvelujen (ruokailut, juotavaa) osalta tulemme tarkentamaan tilannetta.

Urheilijat, valmentajat, median edustajat sekä tapahtumajärjestäjän talkoolaiset käyttävät maskia koko ajan lukuun ottamatta urheilijoita urheilusuorituksen aikana. Järjestäjä suosittelee vahvasti maskin käyttöä myös yleisölle.

Kullakin katsomolohkolla on käsihuuhdetta/käsidesiä sisääntuloportilta alkaen. Kun tuot oman käsihuuhdepullosi, se on sinulla koko ajan mukanasi ja helpoiten käytettävissä.

Järjestäjä ei tarkista yleisön puhelimia, mutta suosittelee erittäin vahvasti koronavilkkusovelluksen asentamista puhelimiin.

Liput ovat myynnissä vain verkkokaupassa. Tällä vältetään henkilöiden välisiä fyysisiä kontakteja, mahdollista jonottamista sekä pyritään estämään tartuntojen leviämistä.

Lipun ostaneella on oikeus saada rahansa takaisin, jos tapahtuma joudutaan viranomaisten koronarajoitusten takia perumaan.

Yleisön etäisyys latuun/urheilijoihin on useita metrejä.Lisätietoa: