Toimitsijaksi

Toimitsijat – meillä on mukavaa!

Tervetuloa mukaan iloiseen ja ahkeraan toimitsijoiden joukkoon! Kisojen järjestäminen ei onnistuisi ilman vapaaehtoisten henkilöiden työpanosta. Erilaisia tehtäviä on tarjolla niin sisällä kuin ulkonakin. Eniten kisatapahtumia on marraskuusta maalis-huhtikuuhun, jolloin Kontiolahdella järjestetään useita ampumahiihto- ja maastohiihtokilpailuita.

 • Toimitsijarekisteriin voit ilmoittautua tästä.
 • Toimitsijarekisterin rekisteriselosteen voit lukea tästä.

Toimitsijalomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, mutta lomakkeelle antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään tietoa KontUn vapaaehtoisasioista, toimitsijaeduista ym. Jos et enää halua vastaanottaa vapaaehtoisasioista sähköpostia, voit poistaa itsesi listalta milloin tahansa. Huomioithan, että vaikka olet täyttänyt toimitsijalomakkeen on sinun ilmoittauduttava vielä erikseen kaikkiin niihin (kilpailu)tapahtumiin, joihin haluat mukaan vapaaehtoiseksi.
Kauden 2021/2022 tulevia tapahtumia

Ampumahiihdon maailmancupien toimitsijarekrytointi löytyy maailmancupin virallisilta sivuilta


Tiedustelut vapaaehtoisasioista:

Tiina Savolainen
Vapaaehtoiskoordinaattori + toimisto
p. +358 400 625 640
talkoo@kontiolahtibiathlon.com
Toimitsijatehtävät

KontU:n tapahtumissa on tarjolla tekemistä jokaiselle vapaaehtoiselle toimitsijalle kunkin taitojen ja mielenkiinnon mukaan. Suurimmissa KontU:n tapahtumissa vapaaehtoistehtävät jaetaan yleisöpalveluihin ja kilpailuteknisiin tehtäviin.


Yleisöpalvelut

 • Varmistetaan, että yleisö viihtyy oheisohjelmamme ja opastuksemme avulla.
 • Tehtäviä ovat muun muassa infotoiminta, järjestyksenvalvonta, lipunmyynti, ravintolapalvelut sekä tuotemyynti.

Kilpailutekniset tehtävät

 • Toiminta keskittyy urheilijoiden ja heidän huoltojoukkojensa palvelemiseen.
 • Suurimmaksi osaksi ulkotehtäviä. Tehtäviin kuuluu muun muassa pitää huolta siitä, että kilpalatu on kunnossa ja oikein merkitty, ampumataulut toimivat ja että lähtö- ja maalialue on rakennettu ja aidattu.
 • Tehtävät ovat fyysisempiä kuin yleisöpalveluissa.

Pienemmissä kilpailuissa (mm. kansalliset kilpailut) toimitsijatehtävät ovat lähes kokonaan kilpailuteknisiä.


Vinkkejä

 • Mieti, millaiset tehtävät sinua eniten kiinnostavat? Onko sinulla jotain osaamista, jota haluaisit hyödyntää vapaaehtoistehtävissäsi?
 • Moni voi ajatella, että ”osaisinko minä tehdä mitään”. Tällainen huoli on turhaa. Se, että osaat esimerkiksi laittaa ruokaa, rakentaa, kantaa, sisustaa tai somistaa, taitella pöytäliinoja, tehdä fyysistä työtä, piirtää…Kaikki ovat arvokkaita taitoja, mistä on tapahtuman järjestämisessä varmasti apua. Jokainen voi siis rohkeasti ilmoittautua mukaan, vaikka ei puhu kymmentä kieltä ja osaa huoltaa ampumahiihtotauluja.
 • Kaikkiin tehtäviin perehdytetään, eikä ketään jätetä yksin.
 • Unkarista Suomeen muuttanut Dora Migroczi on innokkaista toimitsijoistamme. Katso Doran tarina tästä.