Ohjelmapalvelut

Ohjelmapalvelut

Tutustu uusiin tuotekortteihin ja koe elämyksiä Kontiolahdella!TuotekortitFatbike-retket

Kontiolahden ampumahiihtostadionin ympäristö Pohjois-Karjalassa, hienoissa Höytiäisen rantamaisemissa on erinomainen paikka lähteä suosituille fatbike-retkille.

Ohjatulla fatbike-retkellä kierrämme ohjaajan kanssa ryhmälle sopivan reitin kehutuilla Kontionpolkujen poluilla. Ajovauhti ja reitti räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan, joten pyöräily sopii myös ensimmäistä kertaa maastopyörää tai fatbikea kokeileville.

Pyöriä saatavilla kolmessa eri runkokoossa: 17”, 19” ja 21”. Tarvittaessa saat meiltä myös kypärän.

Tutustu lisää tuotekorteista:


Fatbike-retki,
1 h

Fatbike-retki,
2 h

Fatbike-retki,
3 h

Fatbike-retket,
kaikki:
1 h, 2 h tai 3 h


Lumikenkäretket

Lumikenkäily on yhdessäoloa ja liikkumista talvisessa metsässä. Matkan varrella käymme läpi lumikenkäilyyn liittyvät perustekniikat. Sinun tarvitsee vain osata kävellä, niin olet valmis lumikenkäretkellemme.

Tutustu lisää tuotekorteista:


Lumikenkäretki,
1 h

Lumikenkäretki,
2 h

Lumikenkäretki,
3 h

Lumikenkäretket,
kaikki:
1 h, 2 h tai 3 h

Lumikenkäretki,
Kolvananuuro, 4 h


Liukulumikenkäretket

Lähde hiihtoretkelle metsään liukulumikengillä! Helppokäyttöiset liukulumikengät yhdistävät lumikenkien ja metsäsuksien parhaat ominaisuudet. Nauti luonnon rauhasta ja maisemista rauhallisella hiihtoretkellä. Retken aikana opas kertoo liukulumikenkien käytöstä ja tekniikasta.

Tutustu lisää tuotekorteista:


Liukulumikenkäretki,
1 h

Liukulumikenkäretki,
2 h

Liukulumikenkäretki,
3 h

Liukulumikenkäretket,
kaikki:
1 h, 2 h tai 3 h

Liukulumikenkäretki,
Kolvananuuro, 4 h


Hiihtokoulut

Hiihdon tekniikkakoulut sopivat kaikille hiihtotaitoisille, jotka haluavat kerrata hiihdon tekniikoita ja oppia uusia taitoja. Hiihtokoulun aikana käymme läpi hiihtotavan tekniikoita ryhmäkohtaisesti. Hiihtotekniikkaa kehittämällä saat enemmän irti hiihtoretkistäsi! Tämä ohjelma ei sovi täysin aloittelijoille.

Tutustu lisää tuotekorteista:


Perinteisen hiihdon
tekniikkakoulu

Vapaan hiihdon
tekniikkakoulu


Ammunta ja ampumahiihto tutuksi

Ekoaseammunta

Ekoaseammunta on helpoin tapa hakea tuntumaa ampumiseen. Se on luoditonta, melutonta, ehdottoman turvallista ja nimensä mukaisesti se huomioi ympäristön.

Ampuja näkee erilliseltä näytöltä tähtäys-, osuma- ja tulostiedot, mikä helpottaa oppimista ja tekee ampumisesta hauskempaa.

Kontiolahti Outdoorin ekoaseampumarata palvelee sisätiloissa ampumahiihtostadionilla. Infrapunavaloon ja kameraan perustuvan optisen ampumajärjestelmän (ekoaseet ja taulut) voi kuljettaa ja pystyttää joustavasti muuallekin. Näin ekoaseammuntaa voi harjoitella myös asiakkaan omissa tiloissa.

Ampumahiihto tutuksi

Ammunnan perusteiden opettelu oikeisiin ampumahiihtotauluihin pienoiskiväärillä. Turvaohjeiden jälkeen perusteiden opettelu ja harjoittelu kokeneiden ohjaajien johdolla.

Ohjelma sisältää 30 patruunaa eli kuusi lippaallista per henkilö. Lopuksi leikkimielinen kilpailu. Tapahtumaan voidaan lisätä kevyt liikuntaosuus, jolloin ammunta muuttuu haasteellisemmaksi!

Tutustu lisää tuotekorteista:


Ekoaseammunta

Ampumahiihto
tutuksi


Metsäjumppa, Napakymppikisailu ja Elämyspedagoginen TeamWork

Metsäjumppa

Nyt jumpataan nimenomaan metsässä! Sinun ei tarvitse olla akrobaatti tai voimailija, sillä liikkeissä käytetään painona omaa kehoa. Ohjelma sopii hyvin osaksi kokous- tai virkistyspäivää.

Napakymppikisailu

Napakymppikisailu on leikkimielinen, hauska ja yllättävien lajien kisailu. Pienissä ryhmissä tehtävään kisailuun ei ole mahdollista treenata - siitä ei nimittäin ole tällä kertaa mitään hyötyä!

Napakymppisuorituksia on mahdollista saada rennolla mielellä ja hyvällä yhteishengellä!

Elämyspedagoginen TeamWork

Tässä ohjelmassa tarvitaan päätä, käsiä ja tunnetta. Ohjelma muodostuu erilaisista ongelmanratkaisutehtävistä, jotka tehdään yhdessä ryhmän jäsenten kesken.

Uudet olosuhteet luovat seikkailun ja elämyksellisyyden, ja jokainen ryhmän jäsen on tärkeä onnistumisen kannalta, sillä tehän olette TEAM!

Tutustu lisää tuotekorteista:


Metsäjumppa

Napakymppikisailu

Elämyspedagoginen
TeamWork


Tilausmenu, Nuotiokahvitukset ja -ruokailut

Tilausmenu

Herkulliset tarjoilut tilaisuuksiin.

Nuotiokahvitukset ja -ruokailut

Nuotiokahvituksissa ja -ruokailuissa hyödynnämme naapurissa valmistettuja Kupilkan ympäristöystävällisiä eräastioita. Nuotiomme sijaitsee ampumahiihtostadionin ytimestä noin 424 metriä kahden laavun välissä. Paikalta on näkymä Höytiäisen järvelle sekä ampumahiihdon MM-kisoista ja maailmancup-tapahtumista tutuksi tulleelle Seinänousulle.

Tutustu lisää tuotekorteista:


Tilausmenu

Nuotiokahvitukset
ja -ruokailut


Jousiammunta ja korikiipeily

Jousiammunta

Oletko Sinä ryhmänne Wilhelm Tell?
Jousiammunta on vanha laji, johon pääset nyt tutustumaan ohjaajan opastuksella. Ryhmä opastetaan ensin jousipyssyn saloihin, minkä jälkeen voitte valita jäykkyydeltään sopivan jousipyssyn omaan käyttöön. Ensin on vuorossa harjoituskierros, jonka jälkeen alkavat itse kilpailut!
Jousiammunnassa käytetään jousta ja nuolia sekä valinnaisesti lisälaitteita, kuten laukaisulaitetta. Kun ampuja jännittää jousen, hän varastoi jänteen avulla käsivarsiensa ja selkälihastensa energiaa jousipyssyn joustaviin kaaren rakenteisiin. Ne puolestaan siirtävät liike-energian jänteen avulla nuoleen, joka voi laukaistaessa lähteä jopa yli 90 metrin sekuntinopeudella. Onkohan osuma sitten tuuria vai taitoa?

Korikiipeily

Korikiipeilijä näkee kauemmas!
Korikiipeily on hauska elämys, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta. Kiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin, kiipeää pinoamiensa korien päälle ja etenee näin yhä korkeammalle. Tavoitteena on rakentaa mahdollisimman korkea torni.
Korikiipeily ei vaadi niinkään fyysistä voimaa, mutta hieman uskallusta ja ennen kaikkea tiimityöskentelyä!

Tutustu lisää tuotekorteista:


Jousiammunta

Korikiipeily

Kontiolahti Outdoor pidättää oikeuden muutoksiin.