Kuva tulossa

Mari Eder ja Nastassia Kinnunen hiihtivät yhdessä Suvi Minkkisen ja Erika Jänkän kanssa naisten viestissä seitsemänneksi. Kuva: Kalle Parkkinen

01.12.2022

Ampumahiihdon maailmancup: “Suomella paras kauden aloitus koko 2000-luvulla”

Tulevan viikonlopun kilpailuissa suomalaisilla on mahdollisuus kisata kärkisijoista, sanoo maajoukkueen norjalainen päävalmentaja.

Suomen ampumahiihtomaajoukkue on aloittanut kauden norjalaisen päävalmentaja Erik Kulstadin johdolla erittäin vahvasti.

“Näyttää siltä, että ensimmäisissä kilpailuissa olemme päässeet viemään kesäkauden hyviä kehitysaskelia myös kilpailusuorituksiin”, Kulstad sanoo.

Joukkueen kokonaisvahvuudesta kertoo valmentajan mukaan se, että viesteissä Suomi sijoittui kuudenneksi ja seitsemänneksi, vaikka sakkorinkiä jouduttiin kiertämään. Miehet jäivät neljännestä sijasta vain kolme sekuntia.

Koko joukkue onnistunut

Kauden aloituskilpailujen jälkeen sekä Suomen naisten että miesten joukkue on maailmancupin maapisteissä sijalla seitsemän. Viime kauden päättyessä miehet olivat sijalla kymmenen ja naiset sijalla 11.

Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki on tyytyväinen siihen, kuinka jo puolet maajoukkueesta on avannut pistesaldonsa cupin henkilökohtaisissa sarjoissa. Hän kiittää paitsi urheilijoita myös muuta joukkuetta ja sen yhteishenkeä.

“Huoltotiimimme ja valmennus ovat onnistuneet erinomaisesti. Tämä on ollut mielestäni Suomen maajoukkueen paras kauden aloitus koko 2000-luvulla."

“Voimme kisata huippusijoista”

Kulstad sanoo, että kun suomalaiset pääsevät tekemään parhaansa, joukkue voi kisata huippusijoituksista viikonlopun pikakilpailussa ja takaa-ajossa.

“Olemme jo tähän mennessä onnistuneet usealla osa-alueella erinomaisesti. Kun puuttuvat palaset saadaan kohdalleen, voimme odottaa vielä aiempaa enemmän.”

Hän kannustaa yleisöä katsomoon paikan päälle.

“Kaikki urheilijat saavat lisävirtaa kotiyleisön tuesta.”