Kuva tulossa

Linn Persson pohjusti Ruotsin viestivoittoa avausosuuden onnistumisellaan. Kuva: Kalle Parkkinen

01.12.2022

Elvira Öberg ankkuroi Ruotsin naiset viestivoittoon, Suomi seitsemäs

Elvira Öberg hiihti totutun vahvasti ja ankkuroi Ruotsin naiset viestin voittoon. Saksa oli toinen ja Norja kolmas.

Ruotsi käytti kilpailussa neljä varapatruunaa ja ehti maaliin 28,1 sekuntia ennen Saksaa ja 31,5 sekuntia ennen Norjaa. Ennen Elvira Öbergiä joukkueen viestiä veivät Linn Persson, Anna Magnusson ja Hanna Öberg.

Elvira Öberg oli syystäkin ylpeä niin joukkueen kuin omasta suorituksestaankin.

”Olimme kärkipäässä koko viestin. Se osoittaa, miten loistava joukkue olemme. Me neljä kilpailimme tänään, mutta joukkueessa olisi voinut olla monia muitakin. Omasta suorituksestani olen todella onnellinen. Ensimmäistä kertaa ammuin puhtaasti maailmancupin viestissä. Lopultakin pystyin tekemään sen tuossa paikassa. Se antaa minulle paljon itseluottamusta”, Öberg sanoi.

Edellispäivän normaalikilpailussa Öberg oli yhdeksäs.

”Se ei ollut katastrofi. Se oli kohtalainen kilpailu, mutta haluan enemmän kuin yhdeksännen sijan. Se mitä tänään tein on enemmän sitä mitä haluan”, Öberg tuumi.

Suomen naisten joukkue onnistui

Suomen naiset jatkoivat miesten aloittamaa hyvää viestipäivää. Seitsemäs sija tuli joukkueella Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Mari Eder ja Erika Jänkä. Suomi ampui yhden sakon, käytti 10 varapatruunaa ja hävisi Ruotsille 3.22,3.

”Kiva kun pystyy noissa kärkijoukoissa taistelemaan. Vähän jännitin miten normaalimatkalta palautuu, mutta ihan hyvin pystyin peesejä hyödyntämään ja viimeisellä kierroksella ”seinässä” iskemään, joten ihan hyvä fiilis”, Minkkinen sanoi.

”Mielestäni meni ihan ookoo”, Kinnunen tuumi.

”Ihan tyytyväinen olen hiihtoon. Makuu oli ookoo suoritus. Pystyssä ammuin ensin kolme ohi ja sitten harmitti ja päätin, etten ammu enää ohi”, Eder sanoi.

Ankkuriosuudella Jänkä taisteli loppuun asti sen minkä pystyi.

”Tiesin, että pitää hiihtää vaan omaa (suoritusta). Yksi sakko, ei voi mitään”, Jänkä sanoi.