Kuva tulossa

Miesten viestiin starttasi 20 joukkuetta. Kuva: Kalle Parkkinen

01.12.2022

Viestikauden avaus maailmancupissa: Norja hallitsi miesten viestiä, Suomi hienosti kuudes

Norja juhli lopulta ylivoimaisesti miesten 4x7,5 kilometrin viestivoittoa joukkueella Vetle Sjaastad Christiansen, Sturla Holm Lägreid, Tarjei Bö ja Johannes Bö. Kakkossijan otti Saksa ja Ranska oli kolmas.

Seitsemän varapatruunaa käyttänyt Norja saapui maaliin 43,9 sekuntia ennen Saksaa. Ranska jäi kärjestä 1.05,9. Vielä viimeisessä vaihdossa Norja ja Saksa olivat tasoissa, mutta Johannes Bö käänsi tilanteen maalleen ylivoimaiseksi voitoksi.

”Voitto tuntuu hyvältä, erityisesti tällä uudella kokoonpanolla. Viesti oli kuten ennakoimme: nopea rata, ammunta on tärkeä. Viesti oli tiukka siitäkin huolimatta että lopussa eroa tuli. Hauska viesti”, Bö sanoi.

Bö oli tutun lennokkaassa hiihtokunnossa osuudellaan. Siitä hän kiitti suksiaan.

”Sukseni olivat mahtavat, iso kiitos huoltomiehille. Ammuntakin oli hyvää, mutta ilman noita suksia, ehkei olisi tullut voittoa”, hän mietti.

"Hyvä kokonaispanos meiltä ehdottomasti"

Suomi otti miesten viestissä parhaan sijoituksensa pitkään aikaan, kun se oli kuudes. Joukkueessa hiihtivät Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Seppälä joutui kiertämään yhden sakkokierroksen, varapatruunoita joukkue tarvitsi 12. Suomen suoritus oli erinomainen, sillä joukkue hävisi viidennen sijan vain täpärästi, eikä neljäskään sija jäänyt kuin 2,9 sekunnin päähän.

”Meni ihan hyvin ja suunnitelmien mukaan. Ehjä osuus. Makuu lippaalta, joten pääsin siinä keulaporukan matkassa menemään. Ensimmäinen hiihtokierros oli vähän hermostunut, siinä vähän haettiin omaa paikkaa. Hyvin tuli loppuun asti”, Ranta sanoi.

”Tasapainoista ja jaksavaa oli hiihto alusta loppuun. Sain pidettyä eron keulaan aika pienenä, hyvä kokonaissuoritus”, Harjula sanoi.

”Yleensä kun meistä joku sakkorinkiä kiertää, se on pudottanut meidät tosi kauas, mutta tänään kestettiin. Oli onneksi niin hyvä joukkuepanos. Ladulla oltiin hyviä, joten vaikka paljon kului varoja ja oma pystyammunta meni käytännössä aivan pieleen, silti hyvä lopputulos. Siihen pitää olla tyytyväinen”, Seppälä sanoi.

Hiidensalo hiihti vahvan viimeisen kierroksen ja kävi loppukirissä tiukan taiston viidennestä sijasta. Sitä ei aivan tullut, mutta konkari tiivisti Suomen suorituksen hyvin:

”Hyvä kokonaispanos meiltä tänään ehdottomasti. Pakko tähän on tyytyväinen olla”, Hiidensalo sanoi hymyillen.