Tero Seppälä, Heikki Laitinen, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo avaavat viikonlopun kisaurakkansa viestillä perjantaina. Kuva: Nordic Focus.

02.03.2022

Eder, Seppälä ja muut suomalaiset innolla kotiyleisön eteen

Suomalaisampumahiihtäjät palaavat ilolla yleisön eteen Kontiolahdella, jossa kannustuksen lisäksi kelikin on ennusteen mukaan kohdillaan. Kilpailut alkavat torstaina naisten viestillä.

Enosta kotoisin oleva Mari Eder on saanut kotikonnuille päästyään nauttia äidin karjalanpiirakoista ja latautua loppukauden kisarupeamaan rauhassa. Eder tuli suoraan olympialaisista Pohjois-Karjalaan, jossa elämä on pyörinyt perusasioiden ympärillä.

– Syödessä, nukkuessa ja treenatessa on aika mennyt. Sama pyhä kolminaisuus jatkuu, olipa tilanne mikä tahansa, Eder sanoi maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

Eder ja muut suomalaiset toivovat luonnollisesti näkevänsä ja kuulevansa paljon yleisöä ladunvarrella ja stadionilla.

– Pitkä aika menty ilman yleisöä, joten on hienoa ottaa kannustus vastaan, Eder sanoi.

Valmiina aurinkoon

Tänä vuonna monessa kilpailussa mainiosti onnistunut Tero Seppälä on ottanut Kontiolahden olosuhteita haltuun päivittäisessä harjoittelussaan jo vuosien ajan. Kotikisat karsivat matkustusrasituksen, minkä lisäksi Seppälä on valmis aurinkoiseen keliin ja kaikkeen muuhunkin.

– Hyvillä mielin, Seppälä tiivisti hymyillen mietteensä viikonloppuun.

Suvi Minkkinen sai olympialaisista positiivia mietteitä lähinnä ampumasuorituksistaan ja toivoo vireensä olevan kaikin puolin kohdillaan kotikisoissa.

Innolla kotikisoihin suuntaavat myös Nastassia Kinnunen, Erika Jänkä, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta ja ensimmäistä kertaa Kontiolahden maailmancup-tunnelman kokeva Heikki Laitinen