Kuva tulossa
02.09.2019

Kontiolahti isännöi maailmancupin avausta myös 2021-22


Maailmancupin avaus uudistuu – tarkka kisaohjelma julkistetaan syksyllä.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU päätti Frankfurtissa pitämässään kokouksessa uudistaa ampumahiihdon maailmancupin avaustapahtuman ohjelmaa kaudesta 2020-21 alkaen. Samalla liitto teki päätöksen, että Kontiolahti järjestää maailmancupin avaustapahtuman myös kaudelle 2021-22. Päätös on tärkeä ja tuo jatkuvuutta Kontiolahden maailmancup-isännyyksille, sanoo Kontiolahden Urheilijat ry:n toiminnanjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori.

”Olemme kevään aikana käyneet alustavia keskusteluja mahdollisuuksistamme, ja nyt saatu päätös on odotettu ja toivottu.”

Maailmancup on koostunut yhdeksästä osakilpailusta sekä kaudelle ajoittuvista olympialaisista tai maailmanmestaruuskisoista. Kauden avauksen ajankohta marraskuun lopussa ei ole tapahtumajärjestäjille helppo, sillä lumen saatavuus on monilla kisapaikkakunnilla epävarmaa.

”Päätös cupin avauksen myöntämisestä Kontiolahdelle on osoitus luottamuksesta siihen, että tapahtumalle tärkein eli lumiolosuhteet saadaan turvattua. IBU:n tavoitteena on uudistaa kauden avaustapahtumia, ja Kontiolahden on katsottu viime vuosien kokemusten pohjalta olevan pätevä järjestäjä tähän tarpeeseen”, Riihivuori sanoo.

Kontiolahdelta Östersundiin

Maailmancupin avaus on vuodesta 2012 lähtien järjestetty kymmenen päivän tapahtumana yhdellä paikkakunnalla. Niin joukkueet, urheilijat kuin järjestäjät ovat kokeneet mallin raskaaksi.

Nyt lanseeratun muutoksen myötä maailmancup siirtyy Kontiolahden kolmen päivän tapahtumasta Ruotsin Östersundiin, missä kilpailut jatkuvat heti Kontiolahden avauskilpailujen jälkeen. Tarkat kilpailuohjelmat Kontiolahdelle ja Östersundiin julkaistaan tulevana syksynä.

”Tiiviillä rytmityksellä Kontiolahden ja Östersundin kesken haetaan kaudelle räväkkää avausta. Uudella järjestelyllä saadaan paremmat toteutusmahdollisuudet kaikille osapuolille. Maailmancupin avaus lajissa kuin lajissa kerää paljon huomiota. Siihen saamme Kontiolahdellakin varautua”, Riihivuori sanoo.

Päätös saa kiitosta myös Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

”Kisa maailmancupin osakilpailujen järjestämisestä on kova. Järjestäjäkandidaatteja on paljon, mutta kisaviikonloppuja cupin ohjelmassa vain kymmenkunta. Kontiolahden kisojen tuoma näkyvyys Suomelle ja Pohjois-Karjalalle on suuri etenkin Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Pohjoismaissa”, sanoo Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kehittämispäällikkö Pekka Huovinen.

Huovinen näkee maailmancup-aikataulun muutosten tuovan entistä enemmän käyttöä Kontiolahden jäähdytetylle ladulle, joka avataan lokakuun puolivälissä edellistalvena varastoidun lumen ansiosta.

”Muutosten myötä Kontiolahti on entistä houkuttelevampi paikka maajoukkueiden ennakkoharjoitteluun, kun paikan etuna on lumivarmuuden lisäksi myös matkustusmukavuus. Kontiolahdella harjoittelevien urheilijoiden ei tarvitse siirtyä toiselle kisapaikkakunnalle cupin avaukseen.”

Lisätietoja:

  • Kansainvälisen ampumahiihtoliiton tiedote 12.6.2019
  • Kontiolahden Urheilijat ry, toiminnanjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori 0400 128 140
  • Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, kehittämispäällikkö Pekka Huovinen, 040 583 5428