Kuva tulossa

Vuokatissa pikamatkan voittanut Otto-Eemil Karvinen haastaa maajoukkuemiehet. Kuva: E. Pöyhönen.

02.11.2021

Kontiolahden ampumahiihtokausi käyntiin GP-kisoilla

Maajoukkue- ja olympianäyttöjä antavat ampumahiihtäjät ottavat yhteen viikonloppuna Kontiolahdella. Maailmancup-kausi 2021-22 käynnistyy 27. marraskuuta Ruotsin Östersundissa.  

Kontiolahden Urheilijat ry:n tiedote 2.11.2021 

Lauantain pikamatkoille on ilmoittautunut liki 130 ja sunnuntain normaalimatkoille sekä lyhennetyille normaalimatkoille (N+N22, M+M22) liki 120 kilpailijaa.  

Naisten kilpailuun ovat ilmoittautuneet kaikki maajoukkueen jäsenet Mari Ederin, Erika Jänkän, Nastassia Kinnusen ja Suvi Minkkisen voimin.    

Miesten sarjassa jännitetään viime sunnuntaina Vuokatin näyttökilpailussa kärkeen hiihtäneen Kontiolahden Urheilijoiden kolmikon Otto-Eemil Karvisen, Heikki Laitisen ja Joni Mustosen kamppailua muun muassa Tuomas Harjulan, Jaakko Rannan ja Olli Hiidensalon kanssa. Maailmancupiin Suomen edustajaksi jo aiemmin nimetty Tero Seppälä ei ole mukana. 

—Maailmancup avataan Ruotsin Östersundissa neljä viikkoa Kontiolahden kisojen jälkeen. Maajoukkue ensimmäisiin cupin kisoihin on määrä nimetä heti Kontiolahden GP-kisojen jälkeen, sanoo Suomen Ampumahiihtoliiton lajipäällikkö Jarkko Kauppinen.    

Lauantain pikakilpailu suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivulla 

Lauantain pikakilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Sanomalehti Karjalaisen verkkosivulla klo 10.50 alkaen. Ikäluokkia on alle 13-vuotiaista junioreista yli 65-vuotiaisiin miehiin. Miesten pikakilpailu käynnistyy klo 11 ja naisten pikakilpailu klo 12.  

Ampumahiihtolähetyksen selostaa Karjalaisen toimittaja Jani Leinonen ja kommentaattorina on Tuukka Invenius. Lähetys on katsottavissa lehden tilaajille. Uudet tilaajat voivat tehdä tilauksen edullisimmillaan yhdellä eurolla osoitteessa www.karjalainen.fi/tilaa  
 
INFO: Ampumahiihdon Grand Prix -kilpailut Kontiolahti 6.-7.11.2021   

 • Suomen maajoukkueen katsastuskilpailut maailmancupiin yleisissä sarjoissa sekä 22-vuotiaiden sarjassa.  
 • Järjestäjä: Kontiolahden Urheilijat ry  
 • Lauantaina ohjelmassa pikakilpailu 
 • Sunnuntaina ohjelmassa lyhennetty normaalikilpailu (M+M22 ja N+N22) sekä normaalikilpailu (muut sarjat).  
 • Ilmoittautuneet ja aikataulut:  
  • Lauantai 6.11.: Klo 11.00 alkaen pikakilpailu  
  • Sunnuntai 7.11.: Klo 11.00 alkaen normaalikilpailut   
  • Ilmoittautuneet    

Lisätietoja: 
Kontiolahden Urheilijat, Jarno Lautamatti 043 218 0573 
Lähtölistat sekä linkki live-tuloksiin