Kuva tulossa

Ingrid Landmark Tandrevold ankkuroi Norjan joukkueen voittoon. Kuva: IBU/Manzoni.

03.03.2022

Norja vei naisten viestin, Suomi haasteiden jälkeen 11:s Kontiolahden avauskisassa

Olympialaisissa neljänneksi jäänyt Norja vei Kontiolahden maailmancupin avauspäivänä naisten viestin voiton selvällä 37,7 sekunnin erolla Ruotsiin. Italia oli kolmas.

Norjan voittoisa kvartetti oli järjestyksessään Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Ida Lien ja Ingrid Landmark Tandrevold.

Tandrevoldin olympialaiset jäivät terveydellisistä syistä kesken, mutta nyt nainen oli jälleen hyvässä kilpailukunnossa.

– Palasin erittäin hyvällä viestisuorituksella. Tämä oli hyvä startti loppukauden maailmancupeille. Tavoitteemme oli pysyä kärjessä koko viestin ajan, koska silloin myös ”Stop the war” -viesti pannoissamme näkyy paremmin, Tandrevold sanoi IBU:n nettisivuilla.

Suomi sijoittui 11:nneksi joukkueella Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.

– Omaan vetoon olen ihan tyytyväinen. Olympialaisten jälkeen varsinkin hiihto vähän jännitti. Hiihto jätti ihan ookoo-fiiliksen, aika eri menoa mitä Kiinassa. Ammunta oli mielestäni ihan perushyvää minun tekemistä. Ei varmasti meidän paras viestiveto, mutta henkilökohtaisella tasolla jännitin sitä mikä oma fyysinen taso tällä hetkellä on. Tuo oli varmaan ihan positiivinen signaali, Minkkinen mietiskeli.

Suomi sai kilpailuun haastavan alun, kun avausosuudella Eder joutui ensimmäisen ampumapaikan jälkeen sakkokierrokselle, mikä pudotti joukkueen sijoituksen harmittavan kauas. Ederin lisäksi myös Jänkä joutui kertaalleen sakkokierrokselle ja joukkue käytti yhteensä 13 varapatruunaa. Kauden ensimmäinen viesteissä tullut sakkokierros harmitti Ederiä.

– Sarjan aikana tuli tuulta. Olevinaan sen huomioin, mutta en silti onnistunut siinä. Ihan omia virheitä. Fyysisesti oli ihan hyvää menoa. Kohti lauantaita, Eder sanoi seuraavaan kilpailuun ajatuksiaan suunnaten..

Kakkossijan ottanut Ruotsi nousi viesticupin voittoon, kun Ranska hylättiin kilpailussa.

Perjantaina kilpaillaan miesten viesti.