Kuva tulossa

Linja-autokuljetukset tuovat ja noutavat kisavieraat ampumahiihtostadionin pääportin tuntumasta. Kuva: Anne Hukkanen.

03.11.2022

Maksuttomien linja-autokuljetusten aikataulut ampumahiihdon maailmancup-avaukseen julkaistu

Kontiolahdesta, Lehmosta ja Joensuun keskustasta ajavien yleisöbussien lisäksi joensuulaisille ja kontiolahtelaisille kouluille luvassa omia linja-autokuljetuksia.

Kontiolahden kunta ja Joensuun kaupunki järjestävät yleisölle maksuttomat linja-autokuljetukset ampumahiihdon maailmancupin avaustapahtumaan Kontiolahdella jokaisena kisapäivänä tiistaista sunnuntaihin 29.11.-4.12.

Yleisökuljetukset ampumahiihtostadionille kulkevat Joensuun keskustasta, Kontiolahden kirkonkylältä sekä Lehmosta. Joensuussa linja-autojen lähtö- ja paluupiste on keskustassa Torikadulla torin kohdalla. Kontiolahdelta linja-autot ajavat sekä kirkonkylältä (linja-autoasema) että Lehmosta (Lehmon ja Kylmäojan koulut).

Kouluille kuljetuksia 

Tänä vuonna maailmancupin erikoisuus on kouluille tarjottu mahdollisuus linja-autokuljetukseen omalta koululta ampumahiihtostadionille ja takaisin koululle. 

Kuljetusmahdollisuutta tarjottiin kymmenelle Joensuun koululle sekä Kontiolahden kouluille. Joensuun koulut valittiin Joensuun kaupungin ja Kontiolahden Urheilijat ry:n yhteisellä avoimella haulla, johon kaikilla alakouluilla oli mahdollisuus osallistua.

Tapahtumajärjestäjä Kontiolahden Urheilijat tarjoaa 12-vuotiaille ja nuoremmille maksuttomat pääsyliput latukatsomoon.

“Urheilukaupunkina me vuorostamme kannustamme koululaisia tutustumaan huippu-urheiluun paikan päällä, kun maailman huiput ovat Pohjois-Karjalassa. Toivon, että koulut viettävät unohtumattoman retkipäivän ampumahiihdon maailmancupissa”, sanoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.