Kuva tulossa

Johannes Thingnes Boe vei pikakilpailun voiton 10 sekunnin erolla ennen maanmiestään Sturla Holm Laegreidia. Kuva: Kalle Parkkinen

03.12.2022

Norjalaiset pikakilpailun kaksoisvoittoon, suomalaisilla haastava päivä

Miesten pikakilpailu päättyi Norjan kaksoisvoittoon, kun Johannes Thingnes Bö vei voiton ja Sturla Holm Lägreid oli toinen. Bö oli yhdellä ohilaukauksellakin 10,5 sekuntia Lägreidiä nopeampi. Saksan Roman Rees oli kolmas.

Vaikka Bö oli iloinen jälleen yhdestä voitostaan Kontiolahdella, yhdestä ohilaukauksestaan hän ei sitä ollut.

”Voit olla tyytyväinen, mutta aina sitä jahtaa pikakilpailussa nolla-ammuntaa varsinkin kun takaa-ajo on seuraavana päivänä. Se on vähän turhauttavaa. Tärkeintä oli kuitenkin voittaa”, Bö sanoi ja kehui kilpailua erittäin tiukaksi.

Hiidensalo tyytyväinen ammuntaansa, Seppälän tunne ei aivan vastannut tulosta

Suomalaisilla oli haastavampi päivä kuin aiemmissa kilpailuissa, mutta Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo olivat silti vahvasti pisteillä. Seppälä ampui pystypaikalta kaksi ohilaukausta ja sijoittui 31:nneksi, Hiidensalo ampui makuulta yhden sakon ja oli 33:s.

”Molemmat ammunnat tuntuivat hyvältä. Makuu ei ollut mikään kauhean nopea, aika varmasti ne sieltä kaatuivat. Pystyllä yritin tehdä sitä minkä osaan ja olen treeneissä tehnyt. Niin tavallaan teinkin, mutta valkoiseksi ne eivät (kaikki) muuttuneet. Pitää valmennuksen kanssa keskustella, mikä siinä sitten edelleen on virheenä. Hiihdossa tuntui, että sain ainakin kovasti irti, mutta kello ei tykännyt. En tiedä minkä takia eroa syntyi. Pitää sitäkin analysoida tarkemmin”, sanoi Seppälä ja suuntasi jo katsettaan takaa-ajoon.

Hiidensalollakin oli kilpailusta myös positiivista mietettä etenkin ammunnastaan:

”Etenkin noin päin kun on sakko alla ja sitten saa puserrettua nollan, tulee vielä parempi mieli kuin toisin päin. Hiihto ei ollut tänään ihan paras mahdollinen, ei ehkä niin hyvä vire ollut mitä on aikaisempina päivinä ollut. Ei tullut ihan niin loppuun asti lennokkaasti mitä olisin toivonut. Mutta päivät ovat erilaisia, tämä oli tällainen kisa tänään”, Hiidensalo sanoi.

Seppälän ja Hiidensalon lisäksi muita suomalaismiehiä ei nähdä sunnuntain takaa-ajossa. Tuomas Harjula oli pikakilpailussa 63:s, Heikki Laitinen 71:s ja Jaakko Ranta 80:s.