Kuva tulossa

Lisa Hauserin neljäs maailmancup-osakilpailun voitto tuli puhtaalla ammunnalla 17,3 sekuntia ennen Italian Lisa Vittozzia. Kuva: Kalle Parkkiinen.

03.12.2022

Hauser voitti, kaikki suomalaisnaiset selvisivät takaa-ajoon

Naisten pikakilpailussa voiton vei Itävallan Lisa Hauser, joka selvitti kilpailun ilman ohilaukauksia. Kakkossijalle ylsi yhden sakkokierroksen hiihtänyt Italian Lisa Vittozzi, joka hävisi Hauserille 17,3 sekuntia. Ruotsin Linn Persson oli kolmas.

Lisa Hauserille voitto oli hänen uransa neljäs maailmancupissa. Voitto sai urheilijan tunteikkaaksi, sillä harjoituskauteeen mahtui monenlaista ongelmaa.

”En todellakaan odottanut näin hyvää alkua kauteen. Kesällä oli ongelmia, joten sanoin itselleni vain  sen, että täytyy mennä kisa kerrallaan. Nyt sitten olen tässä pikakilpailun voittajana. Annoin todellakin kaikkeni tänään.”

Hän ei ollut varma voitostaan viimeiselle kierrokselle lähtiessään.

”Tiesin, että takanani oli joitain todella nopeita tyttöjä. Kun tulin maaliin, totesin antaneeni kaikkeni ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Sitten tyttöjä yksi toisensa jälkeen tuli maaliin ja tässä seison (voittajana)”, Hauser iloitsi.

Ederillä epäonnea pystypaikalla

Suomalaisnaisten viisikon paras oli Mari Eder, joka oli 19:s. Eder ampui kaksi ohilaukausta pystypaikalta ja hävisi Hauserille 50,3 sekuntia.

”Makuu oli hyvää teknistä suorittamista, mutta pystylle tullessa lipas ei mennyt pohjaan asti. Valitettavasti ammuin siinä ensin tyhjän, ja sitten jouduin rakentamaan asennon uudestaan. Pystyssä on ollut muutenkin tekemistä. Pitää jatkaa sitä työntekoa, ja huomenna on hyvä mahdollisuus harjoitella”, Eder sanoi.

Hiihtovire Ederillä oli jälleen kohdillaan ja siihen osansa oli yleisölläkin:

”Oli kyllä kivasti ääntä, kyllä se auttaa!”

Suvi Minkkinen oli 27:s, Venla Lehtonen 40:s, Nastassia Kinnunen 43:s ja Erika Jänkä 55:s. Minkkinen ampui kilpailussa yhden ohilaukauksen, joka tuli makuulta.

”Makuulla pikkuisen ehkä oma ajatus katkesi, kun vierestä lähtevä taisi ohimennessään hipaista sukseani. Ei se laukaisuun vaikuttanut, mutta ajatus katkesi. Kun makuulta on ykkönen, se vaatii hyvään kisaan pystyltä nollaa. Siihen olen tyytyväinen”, Minkkinen sanoo.