Kuva tulossa

Suomen joukkueen urheilijat ja valmentajat onnistuneessa sekaviestissä. Kuva: Esa Kinnunen.

03.12.2023

Norja viestipäivän valtias – Suomi sekaviestissä viides

Norja vei voitot sekä sekaviestissä että parisekaviestissä. Suomalaisittain IBU-cupin avausviikonlopun kohokohdaksi nousi sekaviestin joukkueonnistuminen.

Ennakkosuosikki Norja otti omansa ja voitti vakuuttavasti IBU-cupin sekaviestin joukkueella Maren KirkeeideEmilie KalkenbergJohan-Olav Botn ja Mats Oeverby. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Ruotsiin kertyi yli kaksi minuuttia.

—Puhuimme valmentajan kanssa ennen starttia. Hän halusi nähdä aggressiivista taisteluhenkeä ladulla, ja sitä lähdin hakemaan, kolmannen osuuden hiihtänyt Botn sanoi.  

Kolme voittoa kolmesta Kontiolahden kilpailusta kerännyt norjalainen on saanut kansainväliseen kauteensa täydellisen alun. IBU-cupin ohjelma jatkuu perjantaina Ruotsin Idre Fjällissä.

—Kontiolahden ladut sopivat minulle hyvin. Mielenkiintoista nähdä, saanko pidettyä tämän saman hyvän tason Ruotsissa, Botn sanoi.  

Suomi ampui vahvasti  

Suomi oli 22 maan sekaviestissä viides kokoonpanolla Daria VirolainenVenla LehtonenHeikki Laitinen ja Jonni Mukkala.

Suomalaiset käyttivät ammuntaan seitsemän varapatruunaa, yhden enemmän kuin niihin vähiten turvautunut ja nopeimmin ampunut Norjan joukkue.

—Oli kyllä hieno tulos koko joukkueelta. Sen verran hyvän paikan tiimi petasi, että hirveästi ei tarvinnut muuta kuin hoitaa homma kotiin, Italian joukkueen viimeisellä osuudella takanaan pitänyt Mukkala sanoi.

Rikkonaisen kuukauden viettäneelle Venla Lehtoselle jäi omaan suoritukseen vielä parantamista.    

—Kyllä tämä lämmittää mieltä, kun eilisen jälkeen tunnelmat eivät olleet niin iloiset. Tosi hienoa oli päästä näiden kanssa vetämään, kun ovat hyvässä kunnossa ja homma toimii. Itse sain suht ehjän suorituksen, ja ammunnat menivät tuloksellisesti vain yhdellä varapatruunalla, mutta kestihän se ihan hirveästi. Siitä olisi helposti saanut vielä sekunteja pois, Lehtonen ruoti.

Ranska haastoi Norjan

Parisekaviestissä kaksihenkiset joukkueet kiersivät vuoron perään 1,5 kilometrin lenkkiä. Voiton vei lopulta Norja joukkueella Karoline Erdal ja Martin Nevland.

Reilun viiden sekunnin päähän Norjasta hiihtivät Ranskan Remi Boutier ja Paula Botet.

Daniele Cappellari ja Sara Scattolo toivat Italian maaliin kolmantena.   

Suomen Heidi Kuuttinen ja Jimi Klemettinen sijoittuivat 16:nneksi.