Tero Seppälä oli päivän seitsemänneksi nopein. Kuva: IBU/Manzoni

04.03.2022

Norja juhli myös miesten viestivoittoa, Seppälän huippuonnistuminen Suomen joukkueen suurin ilonaihe

Miesten viestin kärkisijoja ratkottiin jännittävällä ankkuriosuudella, jossa Norja käänsi voiton edukseen. Ruotsi otti kakkossijan 10,6 sekuntia hävinneenä. Ranska käänsi kolmossijakamppailun sekunnin erolla edukseen ennen Saksaa.

Norjan miesten joukkueen tason laajuudesta kertoo se, että viestin voitto tuli tällä kertaa ilman Bön veljeksiä. Joukkueessa hiihtivät Guttorm Sivert Bakken, Filip Fjelp Andersen, Sturla Holm Lägreid ja Vetle Sjåstad Christiansen.

Norja voitti myös viesticupin. Se juhli maailmancupissa ykkössijaa neljässä kauden viidestä viestistä.

Christiansen koki olympialaisista tuttuja tunnelmia viimeisellä ampumapaikalla, kun neljä maata taisteli podiumsijoituksista.

– Jonkun täytyisi olla neljäs. Yritin taas olla ajattelematta liikaa podiumpaikkaa ja sitä epäonnista neljättä sijaa. Kuulin Seben (Ruotsin ankkuri Samuelsson) ampuvan ensimmäisen laukauksensa ja ampuvan ohi, joten ajattelin, että ”ota vain oma aikasi ja ammu puhtaasti”. Kaikkiaan viides viestivoittomme tällä kaudella ja ilman veljeksiä Strynistä (Böt). Olen todella onnellinen, Christiansen sanoi IBU:n nettisivuilla.

Yleisö siivitti Seppälää

Suomi oli lopulta yhdeksäs joukkueella Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Jaakko Ranta. Erityisesti Seppälän suoritus sykähdytti kotiyleisöä ja ilahdutti urheilijaa itseään: nopeat hyvät ammunnat ilman ainuttakaan varapatruunaa sekä vahvasti sujunut hiihto nostavat mukavasti odotuksia viikonloppuun.

Seppälä oli päivän seitsemänneksi nopein.

– Se oli hyvä suoritus, että lippaalta onnistuin ampumaan molemmat ammunnat ja aika nopeastikin vielä. Hyvä aloitus kisoille, hän sanoi.

Päivän suomalaisonnistuja iloitsi myös yleisön mukanaolosta osuutensa aikana.

– Kivasti kuului, kun omaa nimeä huudettiin Seinänousussa ja ampuessa hurraa-huudot sen jälkeen, kun kaikki taulut kaatuivat. Oli kiva kisata. Innolla odotan huomista ja viikonlopun matkoja, Seppälä sanoi iloisena.

Rannalla hyvä hiihto

Ranta oli myös tyytyväinen omaan osuuteensa. Hän selvitti ampumapaikat yhdellä varapatruunalla, kun viimeiset lippaalta ammutut laukaukset livahtivat ohi.

– Hiihto oli hyvä tänään. Penkalla koitin vähän riskillä ottaa makuulla ja pystyllä. Hyvä suoritus kuitenkin ampumapenkallakin. Joukkueena kokonaisuudessaan kauden paras sijoitus miesten viestistä, ihan tasapainoinen suoritus vaikka varmasti parannettavaa jäi, Ranta summaili.

Lauantaina Kontiolahdella on tiivis kilpailupäivä, sillä ohjelmassa on sekä naisten että miesten pikakilpailut.