Kuva tulossa

Johannes Thingnes Boe starttasi ja tuli maaliin takaa-ajon ensimmäisenä. Kuva: Kalle Parkkinen

04.12.2022

Bön juhlat jatkuivat takaa-ajossa, Hiidensalo suomalaisten parhaana 27:s

Miesten takaa-ajossa Norjan Johannes Bö päätti menestyksekkään Kontiolahti-viikkonsa voittoon. Edellispäivän pikakilpailun tavoin Norjan kaksoisvoiton täydensi Sturla Holm Lägreid. Ranskan Emilien Jacquelin oli kolmas.

Johannes Bön voittoa ei vienyt edes kolme ohilaukausta, ja eroa kaksi sakkoa ampuneeseen Sturla Holm Lägreidiin jäi 19,2 sekuntia. Bön kolmesta ohilaukauksesta kaksi tuli viimeisestä pystystä.

”Ensimmäinen ammunta oli täydellinen. Toisella paikalla aikaa kului vähän enemmän, mutta pystyin silti ampumaan nollat”, Bö kertasi onnistuneita ammuntojaan.

Kun hän suuntasi viimeisen paikan jälkeen johdossa sakkokierrokselle, hänen ei tarvinnutkaan olla kovin huolissaan.

”Kuulin, että he ampuivat myös ohi, joten yritin vain painaa. Ei tuollainen kilpailun loppu ole paras tapa, minun pitää olla parempi seuraavassa takaa-ajossa. Tänään olen onnellinen voitostani, mutta olisin voinut tehdä sen toisin”, Bö tuumi.

Hiidensalo päätti kilpailuviikon tyytyväisenä: "Oma tekeminen on mennyt eteenpäin"

Suomalaisista Olli Hiidensalo oli 27:s ja Tero Seppälä 51:s. Hiidensalo ampui yhteensä neljä ohilaukausta, mutta viimeinen pystypaikka sujui ilman sakkoja.

”Omia huolimattomuusvirheitä (ammunnassa), en ihan tuulen kanssa pärjännyt tänään. Olisi pitänyt reagoida voimakkaammin napsuilla mitä reagoin. On siinä aina omaa virhettäkin. Pysty tuli hyvin. Paljon parempaa hiihtoa, oli virkistynyt eiliseltä. Tämä oli hyvä viikko minulta. Oma tekeminen on mennyt eteenpäin, hyvillä mielin lähden Hochfilzeniin”, Hiidensalo sanoi avauskisoihin tyytyväisenä.

Tero Seppälän takaa-ajo meni hyvien sijoitusten osalta pieleen jo ensimmäisellä paikalla, kun hän ampui neljä ohi. Myöhemmin niitä tuli vielä kaksi lisää. Kilpailun jatkaminen siitä ei ollut helppoa.

”Olihan se vähän hankalaa, viimeisenä siellä tallustin. Kiitos kaikille kannustajille, kannustivat minua kovasti vaikkei tilanne ollut häävi. Toinen makuu ja viimeinen pysty oli hyvää tänään, enemmän oli huonoa. Haastava viikko on ollut, mutta viestisijoitus tietysti lämmittää”, Seppälä sanoo.