Kuva tulossa

Julia Simon ja Dorothea Wierer saivat alas kaikki 20 taulua, Elvira Öberg kiersi yhden sakkoringin. Kuva: Kalle Parkkinen.

04.12.2022

Julia Simon vei takaa-ajon, Suvi Minkkiselle uran paras sijoitus

Naisten takaa-ajossa saatiin ranskalaisvoittaja, kun Julia Simon tuuletti ykkössijaa. Italian Dorothea Wierer otti kakkossijan ja Ruotsin Elvira Öberg oli kolmas.

Julia Simonin voittoreseptinä oli nolla-ammunta ja vauhdikas hiihto. Nolla-ammuntaan hän pystyi neljän ampumapaikan kilpailussa ensimmäistä kertaa koskaan. Myös Dorothea Wierer ampui puhtaasti ja ehti maaliin 11,9 sekuntia ranskalaisen takana. Elvira Öberg oli yhdellä ohilaukauksella kolmas.

Simon kuvaili kilpailuaan syystäkin ”täydelliseksi”.

”Paras kilpailuni, täydellinen ammunta. Tämä tuntuu todella erityistä. Olen niin onnellinen etten tiedä mitä sanoisin.”

Hän iloitsi myös tiukasta kilpailusta, jossa sähköistä tunnelmaa riitti ja ampumapenkalla ratkottiin paljon. Keltainen cup-johtajan liivi yllään seuraavaan kilpailuun Hochfilzeniin matkaa Italian Lisa Vittozzi, joka oli sunnuntaina neljäs.

Minkkinen avausviikostaan: ”Kyllähän tämä tosi positiiviseksi jää”

Suvi Minkkinen onnistui takaa-ajossa hienosti ja nousi 15:nneksi kahdella ohilaukauksella. Sijoitus on Minkkiselle uran paras. Ohilaukaukset tulivat ensimmäiseltä ja viimeiseltä paikalta. Loppukirissä Minkkinen nujersi hienosti vielä yhden lajin huipuista, kun Saksan Denise Herrmann-Wick taipui suomalaiselle.

”Hyvin pystyin kaivamaan vielä viimeiselle kierrokselle voimia. Alku lähti aika kovaa, välissä oli vähän vaikeampia kierroksia”, Minkkinen sanoi.

Kotikisoissa hän sai toivotun hyvän alun kauteen ja summasi urakkaa tyytyväisenä:

”Kyllähän tämä tosi positiiviseksi jää. Tänään uran paras sijoitus ja muutenkin paras kauden alku mitä minulla on koskaan ollut”, Minkkinen iloitsi.

Mari Eder oli kilpailussa 24:s kuudella ohilaukauksella. Sakkokierroksista kolme tuli viimeisestä ammunnasta. Eder löysi ammuntasuorituksistaan paljon positiivistakin.

”Viimeinen pysty ei ollut myöskään huono, vaikka tulos oli tuommoinen. Pienestä se on kiinni”, Eder sanoi.

Avausviikko tarjoili Ederille kaikenlaista, mutta tunnelmat jäivät plussan puolelle yhteenvetoa tehdessä:

”Paljon enemmänkin olisi varmasti ollut otettavissa. Mutta aika lailla semmoinen tilanne ja ehkä vähän edempänä myös (verrattuna siihen) mitä itse ajattelin. Positiivisin mielin. Olen ihan hyvässä vaiheessa tätä prosessia”, Eder sanoi.

Muista suomalaisista Nastassia Kinnunen oli 48:s, Erika Jänkä 55:s ja Venla Lehtonen 58:s.