Denise Herrmann ja puhtaasti ampunut, kuudenneksi sijoittunut joukkuetoveri Vanessa Voigt olivat yhtä hymyä maalissa. Kuva: IBU/Manzoni.

05.03.2022

Denise Herrmannille kauden ensimmäinen maailmancupin voitto, Eder kotiyleisön edessä kymppisakkiin

Saksan Denise Herrmann sai hymyillä kuin aurinko voitettuaan pikakilpailun viiden sekunnin erolla Norjan Tiril Eckhoffiin. Ruotsin Stina Nilsson otti ampumahiihtäjänä uransa ensimmäisen palkintokorokesijan maailmancupissa. Kotiyleisö sai nauttia suomalaisten hienoista suorituksista, sillä Mari Eder oli yhdeksäs ja Suvi Minkkinen 25:s.

Kärkikolmikosta jokainen selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta pystystä kukin ampui yhden ohi. Olympiakultaa voittaneelle Denise Herrmannille ykkössija oli maailmancupissa kauden ensimmäinen.

– Oli kiva tulla takaisin Suomeen. Olosuhteet tänään olivat täydelliset, ja minulla oli mahtavat sukset, Herrmann kertasi hymyillen.

– Ampumapaikalle tullessa täytyi keskittyä. Ampumapaikka ei täällä Kontiolahdella ole maailman helpoin, mutta se (ammunta) sujui hyvin.

Stina Nilsson kuului Ruotsin olympiajoukkueeseen, mutta hän ei päässyt kilpailemaan Kiinassa kertaakaan. Huippuonnistuminen Kontiolahdella hämmensi ruotsalaisen.

– Tämä tuntuu epätodelliselta! Kropassani on ollut todella hyvä tunne viime päivinä, mutten odottanut olevani podiumilla tänään, Nilsson sanoi.

Eder: ”Oli hienoa saada ehjä suoritus kotiyleisön edessä”

Mari Eder selvisi pikakilpailun yhdellä ohilaukauksella, joka tuli pystypaikalta. Hän hävisi voittajalle 29,1 sekuntia, ja pääsee siis huomenna takaa-ajoon erinomaisista asemista.

– Oli hienoa saada ehjä suoritus kotiyleisön edessä. He elivät hienosti mukana. Ihmisiä oli paljon tullut paikalle. Se lämmittää mieltä. Top 10 -sijoitus maistuu, Eder sanoi ja iloitsi myös hyvästä lähtöpaikasta takaa-ajoon.

Myös Minkkinen oli iloinen onnistumisestaan.

– Tänään oli hyvä päivä! 25:s on minulle hyvä sija. Aikaero keulaan on pieni ja yhdellä sakolla kun tuolla sijoituksella on, olen tosi tyytyväinen. Tosi hyvä mieli. Tiivis pakka on huomiseen takaa-ajoon, siinä on varmasti sijoituksia tarjolla ja vaihtuvuuskin aika suuri. Lähdetään taistelemaan paremmista sijoituksista, Minkkinen sanoi iloisena.

Ederin ja Minkkisen lisäksi muita suomalaisnaisia ei valitettavasti sunnuntaina takaa-ajossa nähdä. Erika Jänkä oli 73:s, ja Nastassia Kinnunen hylättiin.