05.12.2020

Ruotsi naisten viestin ykkönen lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen


Lauantaista tuli Ruotsin ampumahiihtäjille täydellinen juhlapäivä, kun miesten kilpailun voiton jatkoksi naisnelikko juhli viestivoittoa. Ruotsin naiset voittivat ampumahiihdon maailmancupin viestin viimeksi tammikuussa 2011. Ranska oli toinen ja Saksa kolmas.

Ruotsin joukkueessa viestiä veivät Johanna SkottheimMona BrorssonElvira Öberg ja Hanna Öberg.

– Meillä on ollut vahva joukkue monta vuotta. Monta kertaa olemme olleet ehdokkaita viestivoittoon, mutta joku on ollut pikkuisen parempi kuin me. Tämä voitto tänään merkitsee meille paljon. Tämä on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka vahvoja olemme tänä vuonna, upeasti kauden aloittanut Hanna Öberg sanoi IBU:n nettisivuilla.

Öbergin kunnia oli ankkurina sinetöidä viestivoitto sen jälkeen, kun kolme muuta ruotsalaista oli hoitanut osuutensa vähintäänkin mallikkaasti.

– He antoivat minulle täydelliset asetelmat ankkuriosuudelle, Öberg kiitti.

Suomi oli viestin 14:s joukkueella Suvi Minkkinen, Mari Eder, Venla Lehtonen ja Erika Jänkä.

– Kokonaisuutena varmaan ihan kohtuullinen suoritus meiltä. Joukkueena voimme olla suht’ tyytyväisiä, että pysyimme pois sakkoringiltä, Minkkinen sanoi.

Venla Lehtonen nautti päästessään jälleen kisaamaan.

– Kokonaisuutena itseltäni ja joukkueelta tasapainoinen suoritus. Kaksi ekaa kierrosta itselläni oli hiihdollisesti aika hyvää. Makuu oli huono, kaksi omaa virhettä tuli. Pysty oli tosi hyvä, hyvärytminen nolla tuli. Oli kiva päästä näyttämään se, mitä osaa. Vikalla kierroksella loppu oli aika raskasta, mutta kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen, Lehtonen sanoi.

Katso kaikki tulokset: biathlonresults.com
Kuva: Manzoni/IBU