05.12.2020

Samuelsson jännittävässä takaa-ajossa uransa ensimmäiseen cup-voittoon, Seppälä 37:s


Ruotsin Sebastian Samuelsson nousi takaa-ajossa 18:nnelta sijalta jännittävien vaiheiden jälkeen uransa ensimmäiseen maailmancup-voittoon. Ranskan Fabien Claude oli 15,8 sekuntia hävinneenä toinen ja vahvaa menoaan jatkanut Norjan Johannes Thingnes Bö kolmas.

Samuelsson ja Bö tulivat viimeiselle ampumapaikalle yhtä aikaa. Molemmat ampuivat ensimmäisen ohi, ja kun Bö ampui vielä toisenkin ohi eivätkä taempana onnistuneet ennättäneet Samuelssonin vauhtiin. Bö jäi kamppailuun muista palkintokorokesijoista, eikä pystynyt seinänousussa vastaamaan Clauden vahvaan menoon. Samuelssonille viimeisen paikan ohilaukaus oli ainoa, Claude ja Bö ampuivat kaikkiaan kolme ohi.

Onnellisen Samuelssonin oli vaikea pukea tuntemuksiaan tuoreeltaan sanoiksi.

– Kilpailu oli täydellinen. Pikakilpailustani en ollut niin iloinen. Ajattelin, että jos teen hyvän kisan, voisin tänään olla ehkä kuuden joukossa, Samuelsson sanoi.

Hänellä oli jännittäviä hetkiä viimeisellä ampumapaikalla, kun vieressä oli Bö. Ensimmäinen ohilaukaus hermostutti, mutta Samuelssonin onneksi myös Bö ampui ohi. Kun Samuelsson sai ammuntansa hallintaan, hän selvisi tiukasta paikasta yhdellä sakkokierroksella ja piti hankkimansa kärkiaseman.

– Juhlin tätä viestivoitolla huomenna, Samuelsson kertoi vitsailleensa Norjan ja Ruotsin kaksintaisteluksi povattuun kilpailuun viitaten.

Ranskan Fabien Claude aloitti kilpailun kahdella ohilaukauksella, ampui toiselta makuupaikalta yhden sakon lisää ja selvitti sen jälkeen pystypaikat puhtaasti.

– Tämä on hyvä saavutus minulle, erityisesti nollat pystypaikoilta, Claude tuumi kakkossijastaan.

Pystyammunta tällä kertaa Bön haasteena

Johannes Thingnes Bö on ollut kaikissa tämän kauden kilpailuissa palkintokorokkeella. Norjalainen sai toivomansa nolla-ammunnat makuupaikoille, mikä vei hänet kilpailun kärkeen. Pystyammunnassa sen sijaan ei ollut paras päivä, sillä kaikki kolme ohilaukausta tulivat pystystä.

– Pystyammuntani ei tänään sujunut odotetusti. Sellaista on ampumahiihto, Bö kuittasi ja oli lopulta iloinen taisteltuaan kolmossijan.

Suomalaisista Tero Seppälä oli viidellä ohilaukauksella 37:s ja Olli Hiidensalo 56:s.

Seppälän kilpailu lähti hyvin käyntiin, kun hän hyödynsi kovia peesejä ja ampui ensimmäisen makuun puhtaasti.

– Nousin hyvin sijoja. Toinen makuu ei ollut niin hyvä. Vähän ehkä oli minulle pikkuisen liian kova vauhti toisella kierroksella. Vähän virheitä, ja pystyltä vielä muutama sakko lisää. Nousu tyrehtyi siihen. Loppumatkasta painoi myös jalassa. Huomenna taistellaan hyvä viesti, Seppälä sanoi.

Hiidensalo totesi ytimekkäästi, että sakkoja tuli liikaa. Niitä kertyi seitsemän.

– Omia virheitä vaan, Hiidensalo sanoi.

Katso kaikki tulokset: biathlonresults.com
Kuva: Manzoni/IBU