Kuva tulossa

Naisten takaa-ajon voittokolmikko: Dorothea Wierer, Tiril Eckhoff ja Denise Herrmann Kuva: IBU/Manzoni

06.03.2022

Norjan Tiril Eckhoff kauden ensimmäiseen voittoonsa, Suvi Minkkinen 24:s

Norjan Tiril Eckhoff nousi pikakilpailun kakkossijalta takaa-ajon voittajaksi Kontiolahdella. Italian Dorothea Wierer kipusi 17:nneltä sijalta toiseksi ja pikakilpailun voittanut Saksan Denise Herrmann oli kolmas. Suomalaisista Suvi Minkkinen oli 24:s ja Mari Eder 42:s.

Tiril Eckhoff selvitti kolme ampumapaikkaa ohilaukauksitta ja piti kärkiasemansa viimeisen pystypaikan kahdesta ohilaukauksesta huolimatta.

– Olin todella väsynyt, Eckhoff selitti iloisesti nauraen viimeisen ampumapaikan ohilaukauksiaan.

Hänelle voitto oli vaiherikkaan kauden ensimmäinen, joten olympialaisiin löytynyt hyvä vire näyttää jatkuvan.

– Viimeisellä kierroksella olin todella väsynyt. Odotan innolla seuraavia kilpailuja, Eckhoff sanoi.

Dorothea Wierer selvitti kilpailun ilman ohilaukauksia.

– Keskityin ampumaan, enkä halunnut ampua liian nopeasti. En ajatellut, että numerolla 17 olisi mahdollista nousta podiumille, koska edessäni oli niin monia vahvoja tyttöjä. Olen todella iloinen, Wierer sanoi.

Minkkiselle jälleen mukava pistepotti, Eder iloitsi lauantaisesta onnistumisestaan

Suvi Minkkinen ampui yhden ohilaukauksen ensimmäiseltä makuulta ja lisäksi yhden ohilaukauksen viimeiseltä pystyltä. Mari Ederin kilpailu oli epäonnisempi, sillä hän ampui seitsemän ohilaukausta.

Minkkinen oli pikakilpailussa 25:s, joten hänellä oli onnistunut viikonloppu.

– Ihan hyvä mieli tämän päivän kisasta. Makuulla aika samankaltainen virhe kuin eilenkin, eli vähän ”hengitin läpi” sen ja oli muutenkin vähän ylävoittoinen sarja. Toiseen makuuseen yritin ampua parempirytmisen ammunnan, ja kasakin tiivistyi. Ensimmäinen ammunta oli levottomampi. Pystyltä pieni virhe vähän oikealle alas. Ihan hyvä ammuntahan tuo oli. Loppukirivoitto lämmittää mieltä, ja ihan hyvä pistepotti tältä päivältä tuli, Minkkinen sanoi.

Ederille viikonlopun päätös ei tarjonnut toivottua onnistumista.

– Ei tullut onnistumista tänään. Aika vaihteleva viikko on kaikkinensa ollut. Onneksi sain hyvän yhden onnistumisen. Sekin on parempi kuin ei mitään, Eder sanoi.