Quentin Fillon Mailletille Kontiolahden voitto oli jo kauden kuudes takaa-ajossa. Kuva: IBU/Manzoni.

06.03.2022

Fillon Maillet jälleen voittoon, Seppälä nousi 14:nneksi

Miesten takaa-ajokilpailu päättyi tällä kaudella tutuksi tulleisiin tunnelmiin, kun Ranskan Quentin Fillon Maillet otti kyseisessä kilpailumuodossa kauden kuudennen voittonsa. Saksan Erik Lesser oli 8,2 sekuntia hävinneenä toinen ja Italian Lukas Hofer kolmas. Suomalaisnelikosta Tero Seppälä nousi parhaana 14:nneksi.

Yhdellä ohilaukauksella kilpailun selvittänyt Fillon Maillet on hämmästynyt takaa-ajokilpailujen voittojensa määrästä kauden aikana

– Se on uskomatonta! Takaa-ajokilpailun voittaaksesi täytyy onnistua hyvin myös pikakilpailussa, ranskalainen sanoi iloisena.

Hän ei ole tuntenut hiihtovirettään parhaaksi mahdolliseksi. Ranskalainen on ollut kauden kilpailuissa mainiossa vireessä. Kun häneltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, kuinka hän hallitsee tilanteen, ”selviytymiskeino” pohjautui perusasioihin:

– Nukun paljon.

Erik Lesser päättää komean uransa tähän kauteen. Hän jatkoi onnistumisiaan Kontiolahdella, sillä hänen edellinen maailmancupin palkintokorokesija tuli samoissa maisemissa vuonna 2020.

– Seinänousussa ajattelin, että anna kaikkesi. En tiedä miksi, mutta pidän todella tuosta viimeisestä noususta, Lesser pohti onnistumisiaan Kontiolahdella sunnuntaina ja aiemmin.

Seppälä päätti viikonlopun positiivisiin tunnelmiin, Ranta nappasi ensimmäiset cup-pisteensä

Tero Seppälä ampui yhden ohilaukauksen jokaiselta ampumapaikalta ja hävisi voittajalle 1.24,1.

– Hyvä kisa tänään. Harmittavasti joka paikalta se yksi sakko tuli, mutta ladulla oli aika vahvaa tekemistä ja huolto oli onnistunut hyvin. Pystyin vähän nousemaankin sijoja (18:nnelta sijalta). Siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Kotiyleisön kannustuksen edessä oli hieno kilpailla. Hyvillä mielin kahta maailmancup-viikkoa kohti, Seppälä sanoi.

Olli Hiidensalo nousi 29:nneksi, Jaakko Ranta 38:nneksi ja Heikki Laitinen hylättiin. Hiidensalo ampui yhden ohilaukauksen ensimmäiseltä makuulta ja kaksi ohi ensimmäiseltä pystyltä.

– Ensimmäinen pystypaikka oli huonoa ammuntaa, muuten ihan kohtalaista tai hyvää suorittamista penkalla. Aika rauhassa hiihdeltiin neljä kierrosta letkan kanssa, ja sen takia jaksoin hyvin vikalla kierroksella vielä pusertaa ja sain nostettua sijoja. Lopputuloksena ihan hyvä nousu tuli. Ihan hyvä maku jäi näistä kisoista, Hiidensalo sanoi.

Ranta otti uransa ensimmäiset pisteet maailmancupissa. Pisteitä siivitti onnistunut ammunta, sillä hän ampui vain yhden ohilaukauksen.

– Oli hyvä päivä! Oli loistava ammunta. Toisella makuupaikalla oli pieni virhe, joka olisi ollut otettavissa pois, mutta kyllä kolme nollaa oli hyvä suoritus penkalla. Oli myös hyvää letkahiihtoa, ja pikku hiljaa noustiin pisteisiin kiinni, Ranta sanoi.