Kuva tulossa
06.09.2020

Kaisa Mäkäräinen triplamestariksi, Jaakko Rannalle toinen kulta


Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen ja Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta voittivat normaalimatkat ampumajuoksun SM-kisojen päätöspäivänä.

Kisaisäntä Kontiolahden Urheilijoiden päivä ampumajuoksun SM-kisoissa päättyi naisten sarjassa kolmoisvoittoon.

Kaisa Mäkäräinen ampui kuuden kilometrin ja neljän ammunnan radalla kaksi ohilaukausta ja voitti toiseksi tulleen ja niin ikään kaksi sakkominuuttia keränneen Nastassia Kinnusen reilulla minuutilla. Rieke de Maeyer varmisti Kontiolahden Urheilijoiden kolmoisvoiton ennen Joutsan Pommin Suvi Minkkistä.

─Tosi kiva oli olla mukana kisoissa. Yllättävän hyvin jaksoi vielä juosta tänäänkin kolmantena päivänä. Suurin piirtein ehkä samaa vauhtia jaksoi tänään sen kuusi kilsaa mitä eilen kolme kilsaa. Tänään oli vähän vähemmän tuulta, että oli helpommat olosuhteet penkalla. Se onneksi näkyi ammunnassakin, viikonlopun triplamestariksi sunnuntaina kruunattu Mäkäräinen sanoi.

Rannalle kaksi kultaa ja hopea  

Miesten sarjan voittoon seitsemän kilometrin radalla juoksi ja ampui Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta. Neljän sakkominuutin rasittamana hän voitti viisi sakkominuuttia keränneen Virtasalmen Urheilijoiden Heikki Laitisen 55 sekunnilla. Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala sijoittui kolmanneksi neljällä ohilaukauksella.

─Rasituksesta huomasi kyllä, että pari kisaa on jo alla mutta hyvin jalka liikkui vielä tänään. Rasitus näkyi ehkä enemmän penkalla, kun tuli pieniä huolimattomuusvirheitä ja lipsahti sitä yhtä ohi per ammunta, eilen myös pikamatkan voittanut ja perjantaina viestihopeaa saanut Ranta sanoi.

SM-kisat ovat kesäkauden huipentuma  

Ampumajuoksun SM-kisat keräsivät Kontiolahden Urheilijat ry:n järjestämään tapahtumaan kolmen päivän aikana noin 360 urheilijaa 51 eri seurasta. Viestipäivänä perjantaina eri sarjoissa oli mukana lähes 80 joukkuetta.

─Ampumajuoksun suomenmestaruuskisat on perinteisesti ollut kesän suurtapahtuma, johon kaikki kynnelle kykenevät lajin harrastajat kokoontuvat. Talvea varten kilpaileminen on parasta harjoitusta kilpailusuorituksen kannalta. Kilpailukausi lähestyy kovaa kyytiä, ja on hyvinkin aika ruveta muistelemaan, minkälaista varsinainen kilpailusuorittaminen on, summaa ampumajuoksun SM-kisojen merkitystä Suomen Ampumahiihtoliiton lajipäällikkö Jouni Kinnunen.

Vuonna 2021 järjestettävien SM-kisojen isäntäseura on Tuusulan Voima-Veikot.

Lisätiedot: