Kuva tulossa

Kontiolahden Urheilijoiden Heikki Laitinen otti lauantain pikakilpailussa kauden toisen voittonsa.

06.11.2021

Ampumahiihdon GP-kilpailut Kontiolahdella: Suvi Minkkinen naisten ykkönen, Heikki Laitinen vei miesten sekuntitaistelun

Kontiolahden Urheilijoiden Heikki Laitinen ja Joutsan Pommin Suvi Minkkinen veivät nimiinsä ampumahiihdon GP-kisan pikamatkojen voitot Kontiolahdella.

Kontiolahden Urheilijat ry:n tiedote 6.11.2021

Naisten 7,5 km pikamatkalla puhtaasti ampunut Joutsan Pommin Suvi Minkkinen vei voiton ennen kolmen ohilaukauksen rasittamaa Kontiolahden Urheilijoiden Nastassia Kinnusta. Eroa kaksikon välille jäi 31,5 sekuntia. Kolmas oli sakot 2+1 ampunut Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä.

─Olen tosi iloinen, että pystyin tällaisen suorituksen tekemään, terveytensä kanssa syksyllä kamppaillut voittaja sanoi.

Minkkinen ei ollut vielä mukana viikko sitten Vuokatissa kauden avauskilpailussa.

─Selkeästi huomaa, että hiihdossa maksimisyke vielä jätättää ja jäi alhaisemmaksi kuin normaalisti. Varmasti suosituskykyisyyttä vielä puuttuu.

Huomisen lyhennetyn normaalimatkan kilpailun Minkkinen toivoo sopivan pikakilpailua paremmin.

─Pieniä toiveita elättelen, että se voisi tällä hetkellä sopia kropalle paremmin, kun ei tarvitse mennä niin happorajoilla vaan pitää jaksaa yllä matkavauhtia.

Laitinen viimeisellä lenkillä voittoon

Miesten puolella nähtiin tiukka sekuntikampailu voitosta. Kontiolahden Urheilijoiden Heikki Laitinen lähti viimeiselle hiihtolenkille neljäntenä, mutta pusersi voittoon ennen Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjulaa, Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkistä ja Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Rantaa.

Kärkikolmikon sisällä erot olivat pienet, kun kaikki mahtuivat kuuden sekunnin sisään.

─Aika tasapaksu, hyvä suoritus. Yksi plus yksi ammunnat, ei mikään huippuhyvä mutta ei mikään katastrofikaan. Hiihto oli aika tasapaksua. Jaksoi kiristää loppua kohti ja sai lopussa sitten muutaman sijan nostettua, neljän asteen lämmössä ja suhteellisen tyynessä säässä voittoon hiihtänyt Laitinen sanoi.

Päivän kilpailu aloitti uuden, viidestä osakilpailuviikonlopusta koostuvan ampumahiihdon Exel-cupin sarjoissa M/N19, M/N22 ja M/N Yleinen. Cup sekä Kontiolahden GP-kisat jatkuvat sunnuntaina sarjoissa N/N22 sekä M/M22 lyhennetyillä normaalimatkoilla sekä muissa sarjoissa normaalimatkoilla kello 11.