06.12.2020

Eckhoff nousi nolla-ammunnalla kahdeksannelta sijalta takaa-ajon voittoon


Norjan Tiril Eckhoff löysi mainion ammuntavireen Kontiolahden kilpailurupeaman päättäneeseen takaa-ajoon ja nousi kahdeksannelta sijalta takaa-ajon voittoon. Eckhoff selvitti kaikki neljä ampumapaikkaa ilman sakkokierroksia. Norjalaisten kaksoisvoiton täydensi 21,5 sekuntia myöhemmin maaliin ehtinyt Marte Olsbu Röiseland, pikakilpailun voittanut Ruotsin Hanna Öberg oli kolmas.

Eckhoff nousi voittotaisteluun kolmannen ampumapaikan jälkeen ja saapui Röiselandin ja Öbergin kanssa yhtä aikaa viimeistä kertaa ampumapaikalle. Eckhoff ampui nollan, mutta Röiseland ja Öberg joutuivat kumpikin yhdelle sakkokierrokselle.

Eckhoffille palkintokorokesija oli kauden ensimmäinen. Hän on puhunut aiemmin siitä, kuinka elämä ampumahiihtokuplassa on tuntunut raskaalta näin koronapandemian aikana. Hänellä on myös ollut paljon haasteita ammunnan kanssa, mutta sunnuntaina kaikki onnistui.

– Tänään olin hyvin keskittynyt. Yritin ampua taulun kerrallaan alas, Eckhoff sanoi.

Röiseland oli erittäin iloinen Eckhoffin onnistumisesta. Itse hän ampui kaksi ohilaukausta pystypaikoilta, mutta oli hyvässä vauhdissa ladulla.

– Eilen ei Norjalla mennyt niin hyvin (viestissä), joten olin todella motivoitunut ennen tätä kilpailua. Oli hyvä taistelu, Röiseland sanoi iloisena.

Öberg jatkaa keltaisessa maailmancup-johtajan liivissä kolmossijasta huolimatta.

– Oli uusi tilanne startata takaa-ajoon ensimmäisenä, nautin siitä. Aloitin hyvin. Olin tänään hyvin väsynyt, mutta olen todella onnellinen palkintokorokesijasta, Öberg sanoi.

Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Katso kaikki tulokset: biathlonresults.com
Teksti: Heidi Lehikoinen
Kuva: Manzoni/IBU