06.12.2020

Miesten viestissä odotettu kärkikaksikko – Suomi 13:s


Miesten ampumahiihtoviesti kulki odotetusti Norjan hallinnassa. Yllätys ei avauskilpailujen jälkeen ollut myöskään se, että toiseksi sijoittui Ruotsi ja kolmanneksi Saksa. Norjan joukkue oli järjestyksessä Sturla Holm LaegreidVetle Sjaastad ChristiansenTarjei Bö ja Johannes Thingnes Bö.

Ruotsi hävisi Norjalle 39,2 sekuntia, Saksa 51,7 sekuntia.

Norjalaisnelikko selvitti kilpailun yhdeksällä varapatruunalla. Johannes Thingnes Bö joutui käyttämään makuupaikalla kolme varapatruunaa, mutta välttyi sakkokierroksilta. Pystypaikalla hän tarvitsi yhden varapatruunan saadakseen kaikki taulut alas. Omaa päiväänsä hän ei pitänyt lainkaan täydellisenä, vaan jakoi kiitosta joukkuekavereilleen.

– Makuuammunnassa minulla oli vaikeuksia viidennen taulun kanssa, sauvarikonkin viimeisellä kierroksella kokenut Bö sanoi IBU:n nettisivuilla.

Suomi tuli maaliin 13:ntena. Joukkue oli Tuomas HarjulaTero SeppäläJaakko Ranta ja Olli Hiidensalo. Harjula joutui kertaalleen sakkokierrokselle. Ampumapaikalla parhaiten onnistui Ranta, joka ei tarvinnut ainuttakaan varapatruunaa.

– Kokonaisuudessaan meidän porukalta ihan hyvä veto. Vähän top-kymppiin olimme tavoitteita asettaneet, sikäli jäi parannettavaa seuraavaan viestiin. Ammunta osui tänään nappiin, siinä ei varmasti ollut mitään parannettavaa, lippaalta nollat. Hiihdossa jäi tänään itselleni reilusti parannettavaa. Kalustopuoli toimi, mutta täytyy nyt ensi viikkoa kohti vähän katsoa valmennuksen kanssa askelmerkkejä, Ranta sanoi.

Katso kaikki tulokset: biathlonresults.com
Teksti: Heidi Lehikoinen
Kuva: Manzoni/IBU