Kuva tulossa

Nastassia Kinnunen kirkasti lauantain hopeasijansa sunnuntain voittoon.

07.11.2021

Ampumahiihdon GP-kilpailut Kontiolahdella: Nastassia Kinnunen ja Olli Hiidensalo voittoihin  

Kontiolahden GP-kilpailujen normaalimatkoilla Ahveniston Ampumahiihtäjien Noora Kaisa Keränen ja Otto Ruusunen onnistuivat ammunnassa ja nousivat maajoukkueurheilijoiden rinnalle voittajakolmikkoon.  

Kontiolahden Urheilijat ry:n tiedote 7.11.2021 

Naisten lyhennetyllä 12,5 km normaalimatkalla Kontiolahden Urheilijoiden Nastassia Kinnunen ampui erinomaisesti. Kinnunen ampui neljällä ampumapaikalla vain yhden ohilaukauksen ja voitti reilulla erolla toiseksi tulleen, puhtaalla ammunnalla selvinneen Ahveniston Ampumahiihtäjien Noora Kaisa Keräsen.    

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen oli kahdella ohilaukauksellaan kolmas, noin puolitoista minuuttia voittajan perässä.   

─Tosi hieno olo, koska viime viikolla oli vähän stressiä suksiongelmien kanssa. Nyt jatketaan vielä yhdelle leirille. Ihanaa oli olla kotikilpailuissa, järjestävää seuraa edustava Kinnunen sanoi.  

Hiidensalo lopussa Harjulan ohi 

Miesten lyhennetyllä normaalimatkalla Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula eteni kolmannelle ampumapaikalle asti ilman ohilaukauksia. Viimeisten ampumapaikkojen kolme hutia toivat Harjulalle kakkossijan, 53,9 sekuntia Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalon jälkeen. Kolmanneksi hiihti vain yhden sakon rasittama Ahveniston Ampumahiihtäjien Otto Ruusunen.    

─Eilen oli aika paljon vaikeuksia ampumapaikalla. Nyt oli paljon tasaisempaa menoa. Kyllä tämä oli helpotus, Hiidensalo sanoi.  

Hiidensalo sanoi lähteneensä liikkeelle rauhallisesti ja kontrolloimaan vauhtia hieman aiemmin startanneeseen Harjulaan nähden.   

─Otin aika rauhassa neljä ensimmäistä kierrosta. Vaikka kisa olikin jo ratkennut, koetin viimeisellä kierroksella katsoa, että irtoaako miehestä vielä jotain. Ihan hyvin irtosi viimeisellekin ringille, Hiidensalo sanoi. 

Kontiolahden GP-kilpailut aloittivat uuden, viidestä osakilpailuviikonlopusta koostuvan ampumahiihdon Exel-cupin sarjoissa M/N19, M/N22 ja M/N. Cup jatkuu Kontiolahdella 29.-30. tammikuuta.   

Lisätietoa: