09.01.2021

Kontulaisilla vahva edustus IBU-cupissa ja EM-kisoissa


Kauden ensimmäiset IBU-cupin osakilpailut järjestetään Saksan Arberissa 11.-23.1.2021. Arberissa kilpaillaan kahden viikon ajan ja joukkueet ovat vastaavassa koronakuplassa kuin kauden aikana on oltu maailmancupin osakilpailuissa. Kahden viikon aikana kilpaillaan kolmet pikakilpailut, lyhennetty normaalikilpailu sekä kahdet viestikilpailut.

Kontiolahden Urheilijoiden edustusurheilijoista on valittu kisoihin mukaan neljä urheilijaa. Miehissä mukana on viime kaudella IBU-cupia kiertäneet Joni MustonenHeikki Laitinen ja Otto-Eemil Karvinen. Laitinen siirtyi täksi kaudeksi KontU:un ja oli myös viime kaudella kertaalleen Suomen maajoukkueessa maailmancupin osakilpailussa Tshekin Nove Mestossa sekä EM-kisoissa Valko-Venäjän Minskissä.

Naisten puolella mukana on ensimmäistä kertaa Suomen väreissä Nastassia Kinnunen, joka sai edustusoikeuden Kansainväliseltä Ampumahiihtoliitolta 8.1.2021. Kinnunen on edustanut uralla aiemmin Valko-Venäjää, mutta on asunut Suomessa vuodesta 2017 asti ja sai Suomen kansalaisuuden loppuvuodesta 2020.

Sama nelikko on valittu myös Suomen joukkueeseen EM-kisoihin, jotka järjestetään Puolassa 24.-31.1.2021.