Kuva tulossa
11.01.2020

BLOGI: COLDER. DARKER. KONTIOLAHTI. – Lämpimästi tervetuloa Tiril ja kaikki muut!


Kontiolahden valinta 2020–2021 ampumahiihtokauden aloituspaikkakunnaksi herätti – noh, vähintäänkin monenlaisia tuntemuksia. Meissä suomalaisissa ja paikallisissa tietenkin virisi suunnaton innostus ja positiivinen pöhinä, mutta mediassa kuultiin myös hiukan negatiivisempia sävyjä.

Kommenttia tuli esimerkiksi Norjan suunnalta. Yksi otsikoihin nousseista kommenteista tuli Kaisan kilpakumppanilta, Tiril Eckhoffilta. Hän totesi haastatteluissa, että “Kontiolahdella on jääkylmää”. YLEn artikkeli täällä ja Iltalehden juttu täällä

Me sitten mietimme, että mitäs sitä kieltämään – kylmäähän täällä on ja pimeää kuin säkissä talvisin. Marraskuussa Kontiolahdella aurinko jaksaa nousta seitsemäksi tunniksi, joista suurimman osan se pysyttelee pilviverhon takana. Eikä täällä lämpötiloillakaan juhlita, sillä keskimäärin lämpömittari pysyttelee –7 ja –2 asteen välimaastossa, ja Höytiäisen järvenselältä puhaltavat tuulet pureutuvat taatusti luihin ja ytimiin, jos ei ole pukeutunut oikein. Mutta näinhän se talviurheilussa on oltavakin!

Tästä innostuneena päätimme ottaa vähän erilaisen kulman Kontiolahden kisojen markkinointituotteisiin. Saanemme siis esitellä uudet “Colder. Darker. Kontiolahti.” -postikortit ja t-paidat, joille valmistelemme myyntikanavia. Tuotteita voi käydä katsomassa ja tilaamassa täällä.

Halusimme myös kiittää Tiril Eckhoffia tästä inspiraatiosta ja tarjota hänelle vähän lämmikettä Kontiolahdelle saapumista varten. Niinpä lähetimme hänelle erityislaatuisen lahjan. Tirilille ojennettiin paketti, jossa oli postikorttien lisäksi paikallisen, kontiolahtelaisen Scandinavian Diamonds -yrityksen valmistama, 100% suomalaisesta lampaanvillasta käsinkudottu, koivupuisella koristeella varustettu pehmoinen pipo. Viimeisimmän Iltalehden haastattelun mukaan Tiril oli lahjasta kiitollinen ja tykkäsi, kun otimme hänen kritiikin vastaan huumorilla.

Scandinavian Diamonds yrityksen valmistamia pipoja tullaan ojentamaan myös Kontiolahden maaliskuun 2020 maailmancup-kisoissa pärjänneille naisampumahiihtäjille. Kisapalkinnoissa koivun sijaan koristeissa kimaltelevat tietysti aito kulta, hopea ja pronssi.

Vakavasti puhuen, lehtien kommentit eivät sinänsä meidän kisajärjestelyihin vaikuta – järjestämme Kontiolahdelle laajassa yhteistyössä parhaita mahdollisia kisoja maaliskuulle ja marraskuulle 2020 ja niin ikään marraskuulle 2021. Otamme oppia edellisistä kisoista ja viritämme stadionin kovempaan iskuun kuin koskaan aikaisemmin.

Lopulta kisan hengen tekevät kuitenkin jokainen kisavieras ja jokainen urheilija omalta osaltaan. Olethan sinä paikalla rakentamassa kaikkien aikojen ampumahiihtotunnelmaa?

Lämpimästi tervetuloa Kontiolahdelle nauttimaan maailmanluokan urheilutapahtumista!