Kuva tulossa
11.03.2020

Mäkäräinen: ”Nove Meston jälkeen kaikki varmasti nauttivat siitä, että yleisöä tulee olemaan toivottavasti paljon”


Kaisa MäkäräinenMari EderTero Seppälä sekä muut suomalaisampumahiihtäjät olivat rennoin mielin Kontiolahden maailmancupin aattona. Tuttu kotistadion ja kotiyleisö luovat hyvät puitteet onnistuneiden suoritusten hakuun.

– Nove Meston jälkeen kaikki urheilijat varmasti nauttivat siitä, että yleisöä tulee olemaan toivottavasti paljon. Toivottavasti katsojat myös kannustavat kaikkia eivätkä vain meitä, Mäkäräinen heitti toiveen katsojille Suomen maajoukkueen mediatilaisuudessa, johon urheilijat osallistuivat etäyhteyden välityksellä.

Ampumahiihdossa moni asia on pienestä kiinni, ja urheilijan tunne vaikkapa ammunnasta voi olla samanlainen, olivat osumat sitten sentin sisällä tai ulkona.

– Nove Meston massalähdössä kaksi nollaa pystystä oli itsellekin tosi hieno tunne siitä, että edelleen pystyn siihen. Viime viikonloppu näytti sen, ettei nollan ampuminen mahdotonta ole pystystäkään. Koitetaan edelleen tehdä parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää, Mäkäräinen sanoi hymyillen tämän viikonvaihteen mietteistä.

Myös Mari Eder on terveenä ja muutenkin valmiina viikonvaihteeseen, jota hän kuvailee kovaksi. Jos oli Nove Mesto nelossijan myötä onnistunut reissu Ederille, oli se sitä Tero Seppälällekin. Seppälä otti Nove Mestossa uransa parhaan sijoituksen oltuaan pikakilpailussa seitsemäs.

– Tuota on odotettu koko talvi, että onnistuminen tulisi. Nyt kaikki loksahti paikalleen samana päivänä. Kun matolta lähdin, meinasi hymyilyttää. Siinä oli vaan mielessä, että nyt tuli ne nollat, pitää viimeinen kierros polkea lujaa, Seppälä kertasi hymyillen onnistumistaan

Onnistumisista on hyvä jatkaa kilpailemista myös kotikisoissa Kontiolahdella, jossa Seppälä aloittaa urakkansa pikakilpailussa torstaina.