Kuva tulossa
11.06.2020

Maajoukkue Kontiolahdella – korkean paikan leiritys avoimena


Suomen ampumahiihtomaajoukkue Mari Ederiä lukuun ottamatta harjoittelee kesä-heinäkuussa kotimaassa.  

Kontiolahdella ja Joensuun seudulla leireilevän ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen on tyytyväinen, että joukkue on päässyt tekemään kesäkaudelle kuuluvia harjoituksia.

Korona on kuitenkin muuttanut maajoukkueen toimintaa aiempiin vuosiin verrattuna. Arkea värittää epätietoisuus siitä, mitä harjoitteluun liittyvää voi tehdä milläkin aikataululla.

─Seuraavien kuukausien osalta meillä on aika tarkkakin suunnitelma, ja kotimaata painotetaan tässä vaiheessa. Halutaan varmuus, että on turvallista lähteä matkustamaan ja urheilijoiden terveys on ilman muuta ykkösasia, Kähkönen sanoo.

Kotimaa vaihtoehtona korkean paikan leireille       

Itävallassa asuvaa Mari Ederiä lukuun ottamatta maajoukkue harjoittelee tämän hetken tiedon mukaan kesä-heinäkuussa Suomessa. Parhaillaan maajoukkue leireilee Pohjois-Karjalassa.

─Täällä on hyviä harjoitteluolosuhteita. Joensuu ympäristöineen – Kontiolahdella maailmanluokan stadion – on meille iso plussa siinä, että pystymme tekemään ne asiat, mitä tässä vaiheessa kautta pitää pystyä tekemään, Kähkönen sanoo.

Korkean paikan harjoittelua ei Suomessa voi luonnonolosuhteissa tehdä. Jos vuoristoon ei päästä, maajoukkueella on vaihtoehtoinen suunnitelma. Sen mukaan maajoukkue voi soveltaa harjoitteluun Liikuntakeskus Pajulahden alppimajaa.

─Sellaisia lyhyempiä sopeutumisjaksoja esimerkiksi, joilla haetaan ärsykettä ja tutustutaan, miten oma kroppa sopeutuu korkealle, ja siitä normaalia harjoittelua merenpinnan tasolla, Kähkönen sanoo.

Katso päävalmentaja Jonne Kähkösen koko haastattelu Kontiolahti Biathlonin Facebook-seinältä.

Lisätietoja:

Kontiolahti Biathlon: Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heikki Hamunen 0400 350900

Ampumahiihtomaajoukkueen harjoittelu: Päävalmentaja Jonne Kähkönen 046 878 2209.