Kuva tulossa
12.03.2020

Pitkä putki kisoja


KOLME MAAILMANCUP-TAPAHTUMAA

Maailmancup tuo ampumahiihtotähdet kolme kertaa Suomeen vuosina 2020-21. Marraskuussa maailmancup-kausi avataan Kontiolahdella. 

Suomalaisille ampumahiihtofaneille on luvassa paljon hyvää lähivuosina. Yli 1,25 miljoonaa suomalaista kiinnostava maailmancup-sirkus saapuu Kontiolahdelle ja Joensuuhun kertaa vuonna 2020. 

”Ensin maaliskuussa kisataan kuluvan maailmancup-kauden viimeistä edellinen osakilpailu. Marraskuussa on vuorossa seuraavan kauden avauskilpailu, jolla maailmancup polkaistaan käyntiin”, sanoo Kontiolahden Urheilijat ry:n Tomi-Pekka Riihivuori. 

Kontiolahden kisaputkea täydentää marraskuussa 2021 järjestettävät kisat.

CUPIN AVAUS UUDISTUU MARRASKUUSSA 

Marraskuun loppuun ajoittuva kauden 2020-21 avaustapahtuma uudistaa kiertueen avauksen. 

Aiemmin yhdelle paikkakunnalle rakennettu, kymmenen päivää kestävä avaustapahtuma jaetaan marraskuusta 2020 lähtien kahden eri paikkakunnan kesken. Paikkakunnat ovat Kontiolahti ja Östersund Ruotsissa. 

”Tiiviillä rytmityksellä Kontiolahden ja Östersundin kesken haetaan kaudelle räväkkää avausta. Uudella järjestelyllä saadaan paremmat toteutusmahdollisuudet kaikille osapuolille”, Riihivuori sanoo. 

Riihivuori ennustaa marraskuun tapahtumalle suurta mediahuomiota. ”Lajissa kuin lajissa maailmancupin avaus lajissa kuin lajissa kerää paljon huomiota. Siihen saamme täälläkin varautua.” 

LUMIVARMUUS TOI TAPAHTUMAN 

Maailmancupin kiertue kattaa yhdeksän osakilpailusta sekä kaudelle ajoittuvat arvokisat. Kauden avauksen ajankohta marraskuun lopussa ei ole helppo, sillä lumen saatavuus on monilla kisapaikkakunnilla epävarmaa. 

Kontiolahden lumivarmuus palvelee maailmancupia hyvin. 

”Kisa maailmancupin osakilpailujen järjestämisoikeudesta on eri maiden kesken kova. Avaustapahtuman siirto Suomeen ja Kontiolahdelle on osoitus luottamuksesta, että tapahtumalle tärkein eli lumiolosuhteet saadaan turvattua”, Riihivuori sanoo.