13.03.2020

Mitä 500 henkilön rajoitus käytännössä tarkoittaa?


Kun kilpailualueella olevien henkilöiden määrä on rajattu 500 ihmiseen, tuo se rajoituksia moneen toimintoon. Kontiolahden Urheilijoiden kisajärjestäjät tekivät toimijoiden määrän supistamisen yhteistyössä Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) kanssa.

– Käytännössä olemme lähteneet hakemaan minimikokoonpanoa, jolla kisat pystytään viemään läpi. Meillä on talkoolaisten osalta hyvä tilanne siinä, että he pystyvät toimimaan monella eri osa-alueella. Se mahdollistaa, että voimme siirtää ihmisiä tehtävästä toiseen. Eli käytännössä henkilö voi tehdä aamulla jotain muuta ja siirtyä sitten tapahtumajohtoa myöten esimerkiksi ampumapenkalle töihin. Sillä tavalla saamme pidettyä henkilömäärän annetuissa rajoissa, kilpailun apulaisjohtaja Kimmo Turunen kertoo.

Normaalisti omia talkoolaisia on kokonaisuudessaan 600–700. Nyt määrä on noin 150 henkilöä, mistä kilpailuteknisen henkilöstön osuus on alle sata henkilöä.

– Normaalissa maailmancupissa kilpailuteknisen henkilöstön vahvuus on 200, joka on skaalattu nyt reilusti alle puoleen. Ampumapenkka vaatii aika paljon väkeä, samoin maali- ja lähtöalueen toiminnat. Lisäksi järjestyksenvalvojia on jonkun verran, että pystytään turvaamaan turvallinen urheilu, Turunen sanoo.

Kisojen televisiointia ja muuta mediaa varten paikalla on yli sata henkilöä.

Kuva: Irma Lehikoinen