Kuva tulossa
13.03.2020

Saksalaisille kaksoisvoitto naisten pikakilpailussa, Mäkäräinen 18:s


Saksalaiset ottivat kaksoisvoiton naisten pikakilpailussa, kun Denise Herrmann vei voiton ja Franziska Preuss oli toinen. Kumpikin ampui yhden ohilaukauksen, eroa jäi Herrmannin eduksi 20,1 sekuntia. Herrmannin kauden toinen voitto toi hänelle ensimmäistä kertaa pikakilpailuiden kokonaiscupin voiton.

– Kilpailu oli tasapuolinen kaikille, lunta satoi koko ajan. Tärkeintä oli ampua puhtaasti tai ilman monia virheitä. Minulla oli joissain tilanteissa onneakin, Herrmann kertasi biathlonworld.com-sivustolla.

Kaisa Mäkäräinen onnistui ampumaan makuulta nollat, mutta pystystä ohi meni kolme.

– Vire oli tosi hyvä, varmaan yksi talven parhaimmista tuntemuksiltaan, Mäkäräinen poimi yhden positiviisimmista asioista.

Hän kilpaili mielellään, vaikka tilanne onkin poikkeuksellinen.

– Onhan tämä tosi surullista, Mäkäräinen harmitteli yleisön puuttumista ja kantoi huolta seuransa Kontiolahden Urheilijoiden puolesta.

– Ihan sama kuka auttaa, mutta toivottavasti joku auttaa siinä, että saadaan kuluja sillä tavalla katettua, että ampumahiihdolla olisi tässä kylässä jatkumoa.

Suvi Minkkinen oli 35:s, Mari Eder 47:s ja Erika Jänkä 92:s. Minkkinen oli tyytyväinen päiväänsä, mutta Ederillä oli toisenlaiset tunnelmat.

– Ei jäänyt paljon lapsenlapsille kerrottavaa, Eder sanoi.

Kilpailun jälkeen Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU päätti, että maailmancup-kausi 2019-2020 päättyy Kontiolahdella. Naisten ja miesten takaa-ajot kilpaillaan lauantaina, mutta sunnuntaille suunnitellut viestit jäävät pois ohjelmasta.

Kuvat: Heidi Lehikoinen