Kuva tulossa
14.08.2020

Jaama Run: Poikkeuksellinen osallistujien huolto koronan takia


Koronavirus muuttaa lauantaina 22. elokuuta Kontionpoluilla Kontiolahdella juostavan Jaama Run –polkujuoksutapahtuman juomahuoltoa.

Tämän vuoden Jaama Runissa osallistujat juovat 12 ja 24 kilometrin reittien väliaikapisteellä juomat itse tuomistaan pulloista, jotka järjestäjä kuljettaa lähtöalueelta maastoon.

─Päädyimme tähän päätökseen, jotta minimoimme tartuntatautien leviämisen mahdollisuutta, sanoo tapahtumaa järjestävien Kontiolahti Outdoorin ja Kontiolahden Urheilijat ry:n Kimmo Turunen.

12 ja 24 kilometrin sarjoissa juoksijat kiertävät 12 kilometrin reitin joko yhden tai kaksi kertaa. Juomapisteet ovat reitin puolivälissä sekä 24 kilometrin sarjassa juokseville myös ensimmäisen kierroksen lopussa.

─Maalissa kaikki osallistujat saavat yksittäispakatun vesipullon, Turunen sanoo.

Tekemistä koko perheelle

Alle 10-vuotiaille lapsille suunnatun Mini-Jaaman juoksureitti (pituus 1 km) kulkee tasaisessa maastossa ampumahiihtostadionin tuntumassa. Sarjassa ei oteta aikaa, mutta kaikki osallistujat saavat maalissa palkinnon. Osallistumismaksua ei tässä sarjassa kerätä.

Tapahtuma tarjoaa viihdykettä ja tekemistä juoksijoiden lisäksi kannustajille ja yleisölle.

─Paikan päällä voi kokeilla ilmaiseksi fatbikea eli läskipyörää. Lapsille on oman juoksureitin lisäksi potkulautoja, keppihevosrata, toimintarata sekä pomppulinna. Yleisölle ja osallistujille on ohjattuja jumppahetkiä, salaatti- ja keittolounasta sekä erilaisia smoothieita ja hedelmäsalaatteja kahviossa ja grillimakkaraa pihagrillissä, Turunen sanoo.

Enemmänkin oli suunnitteilla.

─Olemme kehittämässä Jaama Runia koko perheen tapahtumaksi. Koronan takia tänä vuonna jätimme osan aktiviteeteista pois, esimerkiksi köysilaskeutumisen.

Harvoja polkujuoksutapahtumia Pohjois-Karjalassa

Tapahtumaan on ilmoittautunut 30 juoksijaa. Järjestäjä odottaa ilmoittautumistahdin kiihtyvän viimeisellä viikolla ennen tapahtumaa.

─Lokakuun alussa Kolilla juostavaa Vaarojen Maratonia varten harjoitteleville Jaama Run on Pärnä XC Runin ja Ilomantsissa juostavan Pogostan Polkujuoksun lisäksi seudun ainoita polkujuoksutapahtumia, Turunen sanoo.

INFO: Polkujuoksutapahtuma Jaama Run 22.8.2020

Tapahtumakeskus: Kontiolahden ampumahiihtostadion
Sarjat: 24 km (M/N), 12 km (M/N ja M/N 15), 5 km (M/N ja M/N 15), Mini-Jaama lapsille (noin 1 km)
Päivän ohjelma:

  • Lähdöt klo 10.00 (24 km), klo 11.00 (12 km), klo 11.10 (5 km), klo 11.20 Mini-Jaama
  • Ohjatut alkuverryttelyt 9.40 (24 km) ja 10.40 (12 km)
  • Ohjattu kuminauhajumppa (vapaa osallistuminen) 20 min 11.30
  • Ohjattu kahvakuulajumppa (vapaa osallistuminen) 20 min 12.00
  • Ohjattu kehonhuolto (vapaa osallistuminen) 20 min 12.30
  • Alueella fatbike-pyörien ja potkulautojen kokeilupiste sekä lapsille suunnatut pomppulinna, keppihevosrata ja toimintarata.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Lisätietoja: Kimmo Turunen 050-5633480