14.12.2020

Järjestelyt onnistuivat – lippurahojen palautus työn alla


Ampumahiihdon maailmancup-järjestelyt Kontiolahdella saavat kiitosta Kansainväliseltä ampumahiihtoliitolta. Tapahtumajärjestäjä selvittää yleisökiellon ja koronatestausten vaikutuksia talouteen sekä pääsylippurahojen palautukseen liittyviä menettelytapoja.     

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on tyytyväinen Kontiolahdella järjestettyihin kahteen maailmancup-tapahtumaan, jotka avasivat kauden.

─Kesäkauden aikana teimme yhdessä kansallisten lajiliittojen ja tapahtumajärjestäjien kanssa lujasti töitä, jotta maailmancupin tapahtumia voidaan järjestää turvallisesti. Kauden kaksi ensimmäistä tapahtumaa Kontiolahdella onnistuivat erinomaisesti. Ne osoittivat, että hygieniakonseptimme ja testausohjelmamme toimivat ja että olemme oikealla tiellä koko kautta ajatellen, sanoo IBU:n ruotsalainen pääsihteeri Niklas Carlsson.

Kisajärjestelyt onnistuivat     

Tapahtumajohtaja Sami Leinonen lähettää kiitokset laajalla rintamalla niin IBU:lle, Suomen Ampumahiihtoliitolle, kansallisille ja paikallisille viranomaisille sekä tapahtumia tehneille yhteisöille, henkilökunnalle ja talkoolaisille. Hän kiittää erikseen lippuja ostaneita ampumahiihdon ystäviä, jotka hyvin ymmärtävästi ottivat vastaan tiedon, että kisoja ei voi seurata stadionilla.

─Kisat ovat olleet suuri ponnistus meille kaikille. Itse urheilukilpailujen osalta tapahtumat onnistuivat erinomaisesti. Kisat olivat urheilullisesti mielenkiintoiset, mutta valitettavasti tälläkin kertaa korona esti yleisön pääsyn paikan päälle, Leinonen summaa kahden kisaviikon antia.

Leinonen lähettää kiitosterveiset tiukkoihin koronaohjeisiin sopeutumisesta talkoolaisille, henkilöstölle ja kumppaneille.

─Tapahtumien yhteydessä tehtiin 3304 koronatestiä. Löysimme kumppaneiden kanssa ratkaisut suuren testausurakan käytännön toteutukseen. Testaaminen ja käytännön palvelujen toteutus ampumahiihtostadionilla, kuljetuksissa ja majoitusliikkeissä edellyttivät venymistä, mutta onnistuimme. Meillä oli suuri orkesteri, joka löysi hienosti yhteisen sävelen.

Ohjeet tulossa lippupalautuksiin    

Kiristyneet koronarajoitukset estivät yleisön pääsyn marras- ja joulukuun tapahtumiin. Järjestäjä päätti Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten suosituksesta kaksi päivää ennen ensimmäistä kilpailua, että tapahtumat järjestetään ilman yleisöä. Enimmillään lippuja oli myyty noin tuhat yhtä kisapäivää kohti.

─Osa marraskuun tapahtuman lipuista oli sellaisia, joita kisavieraat olivat siirtäneet maaliskuun tapahtumasta ja näin tukeneet tapahtumajärjestelyjä. Lippuja hankkineilla tulee nyt olemaan mahdollisuus periä rahat takaisin tai jättää ne perimättä ja näin osoittaa tukeaan tapahtumalle, sanoo lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti.

Lautamatti arvioi, että ohjeistus on tiedossa jo joulukuussa.

─Kun ohjeet ovat tiedossa, järjestäjä ja lippumyynnin kumppanimme Lippupiste informoivat lippuja ostaneita. Viralliset ohjeet lisäämme tapahtuman nettisivuille, Lautamatti sanoo.

Lisätietoja:  

Sami Leinonen, tapahtumajohtaja, 050-557 8003
Jarno Lautamatti, lipunmyynti, 043-2180573

Kuva: Naisten viesti joulukuussa päättyi Ruotsin voittoon. Kuva: Manzoni/IBU