Kuva tulossa
16.05.2021

Maailmancupin kilpailukalenteri 2021/2022 muuttuu – Kontiolahdella kisataan maaliskuussa

Suomen Ampumahiihtoliiton ja Kontiolahden Urheilijoiden tiedote 16.5.2021

Suomen Ampumahiihtoliiton ja Kontiolahden Urheilijoiden tiedote 16.5.2021

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n hallitus on käsitellyt ensi kauden kilpailukalenteria, jossa kilpailupaikkakuntana oli Valko-Venäjän Minsk.

IBU:n hallitus linjasi, että Minskin osakilpailu siirretään ja päätti muutoksesta kilpailukalenteriin niin, että maailmancup alkaa Kontiolahden sijaan Östersundista. Uudeksi paikkakunnaksi Minskin tilalle kilpailukalenteriin tulee Kontiolahti.

Päätöksen myötä maailmancup-tapahtumaan Kontiolahdelle saadaan kaksi kilpailulajia enemmän kuin kauden aloituksessa olisi ollut.

—Olimme varautuneet avaamaan maailmancup-kauden Suomessa uudella konseptilla ja sitä myötä maailmancupin siirto keväälle ei ollut odotettu. IBU:n hallituksen päätöksen taustalla on ollut keskustelua kaikkien järjestäjätahojen kanssa. Uusi ajankohta maaliskuulla on mielestämme erittäin hyvä, koska se on ensimmäinen maailmancup Pekingin olympialaisten jälkeen. Hyvä asia on myös, että koronatilanteen rauhoittumiselle on enemmän aikaa, mikä antaa paremmat mahdollisuudet saada yleisöä katsomot täyteen, toteaa puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki Suomen Ampumahiihtoliitosta.

—Olemme tyytyväisiä, että IBU:lla on jälleen luottoa Kontiolahden organisaatioon muuttuvassa tilanteessa. Saamme Kontiolahdelle tuoreet olympiamitalistit ja uskomme, että kilpailujen profiili nousee tätä kautta entisestään, toteaa Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turunen.

Kuva: Manzoni/IBU

Lisätiedot:
Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki 0500-363126
Kontiolahden Urheilijat ry, puheenjohtaja Kimmo Turunen 050-5633480

Avainsanat