17.03.2020

#SupportKontiolahti-kampanja käynnistynyt vauhdilla

Kontiolahden Urheilijat ry:n tiedote 17.3.2020

Yritykset ja kansalaiset voivat halutessaan osallistua menetettyjen lipunmyyntitulojen kattamiseen.

Ampumahiihdon maailmancup-tapahtuman kumppaneiden ja kansalaisten aloitteesta syntynyt #SupportKontiolahti-kampanja antaa yksityishenkilöille ja yrityksille mahdollisuuden tukea massiivisen taloudellisen tappion kohdannutta kisajärjestäjää.

Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ampumahiihdon maailmancup-tapahtuma Kontiolahdella järjestettiin ilman yleisöä ja minimiin kutistetulla kisaorganisaatiolla. Yleisökiellon myötä järjestäjä jäi ilman lipunmyyntituloja, joiden määräksi oli etukäteen arvioitu 400 000 euroa.

─Taloudellista tukea voivat osoittaa niin tapahtumaan lippuja ostaneet kansalaiset ja yritykset kuin henkilöt, jotka eivät vielä lippuja ennättäneet ostaa, sanoo Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen.

Lippumaksut voi jättää perimättä

Järjestäjä käy läpi tapahtumaan ostettujen lippujen palauttamiseen liittyviä käytännön kysymyksiä lippumyynnistä vastanneen Lippu.fi:n kanssa. Suunnitelmissa on useampia vaihtoehtoja, Turunen sanoo.

─Halutessaan lipun ostanut voi osoittaa tukeaan jättämällä perimättä lipun hinnan, vaikka tapahtuma peruttiinkin. Toinen tukivaihtoehto on, että lippuja voi siirtää marraskuun maailmancupiin. Jos ei halua ohjata rahoja järjestäjän tappioiden kattamiseksi, lipun ostanut voi periä maksut itselleen.

Turunen odottaa, että suunnitelmat varmistuvat pian.

─Kun käytännön toteutukseen liittyvät asiat on varmistettu, pääsemme kertomaan tarkemmat ohjeet.

Tukea jo kymmenien tuhansien eurojen edestä

Turunen sanoo, että kansalaisten ja kumppaniyritysten osoittama tuki on ollut #SupportKontiolahti-kampanjan alussa suurta.

─Otamme yhteyttä yrityskumppaneihin ja teemme tilannekatsauksen. Maanantain ja tiistain aikana on varmistunut, että esimerkiksi VIP-lippuja ostaneet yritykset osallistuvat talkoisiin useamman kymmenen tuhannen euron edestä.

Jo tavoitetuista, Joy of Biathlon -lippupaketteja ostaneista yrityksistä yli 80 prosenttia on sanonut siirtävänsä liput marraskuun tapahtumaan.

─Urakka on suuri, mutta yritysten osoittama tuki lisää uskoamme tulevaan. Pienikin tuki on tarpeen, puheenjohtaja sanoo.

Verkkokauppa myymään kisatuotteita

Tukeaan ovat osoittaneet myös alihankkijat.

─Saamme viestejä, joissa tapahtumaan palveluja tai tuotteita tuottaneet alihankkijat kertovat jättävänsä laskuttamatta palveluistaan. Mukana talkoissa on niin muita urheiluseuroja kuin yrityksiäkin, Turunen kiittää.

Turunen odottaa myös verkkokauppaa, josta voi ostaa maailmancup-tuotteita. Tällä hetkellä verkkokauppaa rakennetaan syöttämällä sivuille myytäviä tuotteita sivuille ja tekemällä sopimuksia muun muassa maksuliikenteen järjestämiseksi.

─Yleisö Suomessa ja ulkomaillakin on toivonut pipoja, t-paitoja ja nalleja myyntiin. Tähän kysyntään pääsemme verkkokaupan avulla vastaamaan. Odotamme kysyntää erityisesti ”Colder. Darker. Kontiolahti.” -tuotteille.

Lisätietoja: Kimmo Turunen, puheenjohtaja, Kontiolahden Urheilijat, 050-5633480