18.06.2020

Maaliskuun maailmancup: Taloudellinen tuki vie kohti nollatulosta

Kontiolahti Biathlonin tiedote 18.6.2020

Maaliskuussa järjestetty ampumahiihdon maailmancup-tapahtuma Kontiolahdella on saamansa rahallisen tuen avulla matkalla kohti taloudellista nollatulosta.

Ampumahiihdon maailmancup-tapahtumia Suomessa järjestävän Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen lähettää kiitokset tuesta Suomen Ampumahiihtoliitolle, Kansainväliselle ampumahiihtoliitto IBU:lle, opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä kumppaniyhteisöille ja talkoisiin osallistuneille kansalaisille.

─Ennen tapahtumaa budjetoimme lipputulojen määräksi noin 400 000 euroa, jotka jäivät koronarajoitusten takia saamatta. Kulut tapahtumasta toteutuivat lähes täysimääräisinä. Kumppaneiden ja saamamme tuen avulla olemme kuromassa tappiota kiinni niin, että selviämme tapahtumasta kuivin jaloin. Tukien avulla tavoittelemme nollatulosta eli ei taloudellista tappiota mutta ei voittoakaan, Turunen sanoo.

Talousluvut selvillä elokuussa

Turunen arvioi, että maaliskuun tapahtuman taloustiedot ovat lopullisesti selvillä elokuussa.

─Osa lipun ostaneista ampumahiihdon ystävistä on tukemassa maailmancup-tapahtumien järjestämistä joko siirtämällä liput marraskuulle tai tulee ostamaan uudet liput. Tällaisesta tuesta lämmin kiitos lippuja ostaneille kansalaisille ja yhteisöille, Turunen sanoo.

Ohjeistus lippujen siirtämiseen valmisteilla

Turunen sanoo, että marraskuun maailmancupin valmistelut ovat jo käynnissä. Työn alla on muun muassa pääsylippujen hinnoittelu.

─Lippumyynnin kumppani Lippupisteen kanssa teemme käytännön ohjeistukset lippunsa maaliskuulta marraskuun tapahtumaan siirtäneille. Ohjeet ovat valmisteilla, ja Lippupiste informoi niistä lippuja ostaneita. Lippujen siirron aikataulua on pidennetty kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun asti, Turunen sanoo.

Lisätietoja: Kimmo Turunen, Kontiolahden Urheilijat, 050-5633480

Kuva: Dorothea Wierer voitti maailmancup-kaudella 2019-20 sekä kokonaiscupin että yhteislähtöcupin. Kuva: Heidi Lehikoinen/BMW IBU World Cup 3/2020 Kontiolahti