Kuva tulossa
18.09.2019

BLOGI: Seinänousu on täällä!


Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kokous kesäkuussa Frankfurtissa nosti Suomessa ilon pintaan: Kontiolahti, Joensuu ja Pohjois-Karjala isännöivät ampumahiihdon maailmancupin avauskilpailuja sekä kaudella 2020-21 että 2021-22.

Näin Suomessa päästään nauttimaan harvinaista herkkua vuonna 2020, kun Kontiolahden Urheilijat järjestävät kaksi maailmancupin osakilpailua yhden vuoden aikana. Ensin ampumahiihtokansa kokoontuu Pohjois-Karjalaan maaliskuussa 2020 kauden toiseksi viimeisessä kisassa. Kahdeksan kuukautta myöhemmin uuden kauden avaus hiihdetään Kontiolahdella.

Uusi ilme yhdistää

Kolmen maailmancup-kisan putki ja kauden avauskisojen osoittaminen Suomeen on luottamuksen merkki siitä, että lumiolosuhteet Kontiolahdella ovat kunnossa jo marraskuun lopussa.

Kolmen tapahtuman putki on myös kiihdytysalusta sille, että Kontiolahden ampumahiihtostadionin palveluja päästään kehittämään.

IBU:n kesäkuisen päätöksen jälkeen Kontiolahden ampumahiihtostadionilla onkin ollut vilskettä normaalia enemmän. Työn alla ovat olleet suunnitelmat viestinnän, kumppanuustoiminnan, lipunmyynnin ja stadionin toiminnan kehittämiseksi.

Kesällä työstetty ja syyskuun alussa julkaistu uusi visuaalinen ilme yhdistää Kontiolahden ampumahiihtostadionin eri palveluja.

Syyskuun alussa lanseerattu kontiolahtibiathlon.com -sivusto keskittyy ensin maailmancup-tapahtumien esittelyyn ja lipunmyyntiin. Jatkossa saman sivuston alta löytyvät myös stadionin ympäristöä kiertävän jäähdytetyn ladun palvelut (maastohiihtokausi avataan 12.10.2019) sekä urheiluseura Kontiolahden Urheilijat ry:n tarjonta.

Seinänousu on kaiken alku

Kesän aikana Markkinointitoimisto Tovarin vetämissä brändityöpajoissa pohdittiin, mikä Kontiolahden ampumahiihtostadionilla säväyttää ja jää mieleen. Mitä jää mieleen urheilijoille, kuntoilijoille, katsojille, kumppaneille ja henkilöstölle?

Vastaus löytyy uudesta logosta: seinänousu.

Seinänousu on Kontiolahden ampumahiihtostadionin erikoisuus ja ikoni. Maailmancup-kiertueen jyrkimpänä pidetyssä nousussa kilpailija voi hyytyä täysin tai repiä eroa toisiin. Nousun päältä avautuva auringonlaskumaisema Höytiäiselle lienee kiertueen kauneimpia. Yleisökin panee seinänousussa parastaan, kun se kannustaa äärikierroksilla rinnettä kiipeäviä urheilijoita.

Kuuluisin seinänousun selätys on vuodelta 2015. Silloin MM-kotikisoissaan hiihtänyt Kaisa Mäkäräinen repi viimeisen hiihto-osuuden yli puoli minuuttia muita nopeammin ja nousi seinänousussa mylvineen kotiyleisön kannustamana upeasti pronssille. Dramaattinen nousu mitaleille valittiin syystäkin Suomen Urheilugaalassa Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Suomessa.

Englanniksi seinänousu on muuten ”The Wall”. Videolla pääset Kaisa Mäkäräisen matkaan, kun hän esittelee englanniksi Kontiolahden radan maailmancupissa 2017.