Kuva tulossa
18.09.2019

Kontiolahden maailmancup avaa kolmen tapahtuman kisaputken ja lipunmyynnin uudistuneena


Maaliskuussa 2020 Pohjois-Karjalan Kontiolahdella ja Joensuussa järjestettävä ampumahiihdon maailmancup on avannut lipunmyynnin uudistuneena. Kuuluisasta seinänoususta rakennetaan vahvaa maamerkkiä myös markkinointiin.  

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on myöntänyt Kontiolahden Urheilijat ry:lle kolme eri maailmancup-osakilpailua vuosille 2020 ja 2021. Kisaorganisaatio lähtee kolmen tapahtuman kisaputkeen uudistuneena.

—Tämä on ensimmäinen kerta, kun meillä on tiedossa näin monta maailmancupin osakilpailua tuleville vuosille. Nyt on luonteva hetki uudistua, sanoo Kontiolahden Urheilijoiden toiminnanjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori.

Lipunmyynti uudistuu

Lipunmyynti maaliskuun 2020 maailmancupiin on  avattu. Ensimmäisenä myyntiin ovat tulleet päiväliput A-katsomoon ja latukatsomoon sekä kokoaikaliput. VIP-lippujen myynti käynnistyy lokakuun alussa.

—Edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa joulukuun loppuun. Eläkeläisille, opiskelijoille ja lapsille on oma hinnoittelu. Alle 12-vuotiaiden ilmainen pääsy latukatsomoon säilyy, sanoo lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti.

Tapahtuman uusi kumppani lippujen ennakkomyyntiin on Lippupiste Oy:n verkkopalvelu Lippu.fi. Uuden kumppanuuden ansiosta lipunmyynnin näkyvyys verkkokaupassa paranee myös Venäjällä.

—Venäjä ei isännöi ensi talvena ampumahiihdon maailmancupin osakilpailuja. Kontiolahden tapahtumat ovat läheisyytensä ansiosta logistisesti houkuttelevia etenkin Karjalan tasavallan ja Pietarin alueella asuville ampumahiihtofaneille. Uudella kumppanuudella haemme lisämyyntiä Venäjältä, Lautamatti sanoo.

Seinänousu korostuu viestinnässä

Lipunmyynnin uudistamisen yhteydessä uudistetaan myös maailmancup-tapahtumien, Kontiolahden Urheilijat ry:n sekä Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n visuaalinen ilme. Jatkossa ampumahiihtostadionin palveluista viestitään tiiviimmin yhdessä. Uudet, ensivaiheessa maailmancupin lipunmyyntiin keskittyvät nettisivut on julkaistu osoitteessa www.kontiolahtibiathlon.com.

–Toimimme kaikki saman sateenvarjon alla. Haluamme tuoda kaikki alueen palvelut ja tapahtumat paremmin esiin myös talvikisakauden ulkopuolella, toiminnanjohtaja Riihivuori sanoo.

Uusi visuaalinen ilme korostaa Kontiolahden ampumahiihtostadionin kuuluisaa seinänousua. Seinänousu on maamerkki, joka parhaiten erottaa Kontiolahden muista maailmancup-paikkakunnista. Jyrkkäpiirteinen nousu on kuvattu toimijoiden uuteen logoon.

—Seinänousu jää mieleen Kontiolahden erikoisuutena. Kilpailijat ratkovat sijoituksia seinänousussa, sieltä avautuvat järvimaisemat Höytiäiselle ja tunnelma katsomossa on parhaimmillaan hurja. Jyrkkä nousu herättää tunteita kuntoilijoissakin, Riihivuori sanoo.

Uusia voimia viestintään

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto myönsi elokuun lopussa 100 000 euron hankerahoituksen Kontiolahden ampumahiihtostadionin alueen toiminnan ja näkyvyyden kehittämiseen.

—Kansainvälinen kilpailu maailmancup-isännyyksistä on kovaa, eikä se tule jatkossakaan hiljenemään. Kaikkien kisajärjestäjien pitää pystyä kehittymään, Riihivuori sanoo.

Hanketta hallinnoi Kontiolahden kunnan tytäryhtiö Kontionloikka Oy. Sitä rahoittavat myös Kontiolahden Urheilijat, Kontiolahden kunta ja Joensuun kaupunki.

Brändityön ja markkinoinnin osalta hankekumppanina on joensuulainen Markkinointitoimisto Tovari. Kontiolahden Urheilijat on myös nimittänyt vahvuuteensa markkinointi- ja viestintäpäällikön. Uusia tehtäviä hoitaa kontiolahtelainen Heikki Hamunen.

Muutoksia maastossa

Stadionille ja latujen varsille tullaan tekemään pieniä muutostöitä, joilla hiotaan järjestelyjä, yleisön viihtymistä sekä televisiointia. Muutoksia on suunniteltu yhdessä kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n edustajan kanssa.

—Levennämme hieman seinänousun alaosaa, jolloin tv-kuvaukset helpottuvat ja paikalla on paremmin tilaa yleisölle. Pieniä muutoksia on luvassa myös ampumapaikalle johtavan reitin sijoittumiseen ja ampumapaikan rakenteisiin, Riihivuori sanoo.

Lisätietoja:

Tomi-Pekka Riihivuori, 0400 128 140
Lipunmyynti: Jarno Lautamatti, 043 218 0573

Info: Ampumahiihdon maailmancup Kontiolahdella ja Joensuussa 2020-2021

 • Alueen merkittävin talviurheilutapahtuma.
 • Vuoden 2018 maailmancupin vieraat jättivät alueelle 4,4 miljoonaa euroa.
 • Vieraat majoittuvat laajalti ympäri maakuntaa.
 • Tulevien tapahtumien ajankohdat:
  • Maaliskuu 2020: 9.-15.3.2020
  • Marraskuu 2020: 27.–29.11.2020
  • Marras-joulukuu 2021: 26.-28.11.2021
 • Järjestäjä: Kontiolahden Urheilijat ry

Uudet nettisivut osoitteessa: www.kontiolahtibiathlon.com