Kuva tulossa

Suvi Minkkinen ampui puhtaasti ja voitti Erika Jänkää lopulta 25 sekuntia. Kuva: Esa Kinnunen.

18.11.2023

Suvi Minkkinen ja Ukrainan Denis Nasyko voittoihin ampumahiihdon GP-kisoissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä oli naisten kakkonen ja Tuusulan Voima-Veikkojen Daria Virolainen kolmas. Miesten kisassa Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta ja Tuomas Harjula veivät kakkos- ja kolmossijat.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen avasi Kontiolahden GP-kisaviikonlopun voitokkaasti lauantaina. Ammunta sujui puhtaasti, mutta sakot olivat erittäin lähellä.

”Penkalla tulos oli ehkä parempi, mitä olisi tänään ansainnut. Tänään reunojen kautta sisään ja kymmenen osumaa, niin sinänsä ihan tyytyväinen”, 25 sekunnin eron myös puhtaasti ampuneeseen Erika Jänkään repinyt Minkkinen sanoi.  

Sunnuntaina GP-kisoissa on uusi startti, mutta Minkkinen tietää oman oallistumisensa vasta yön yli nukuttuaan. Asiat tehdään nyt viikon päästä Ruotsin Östersundissa odottavan maailmancup-avauksen ehdoilla.  

”Sairastin koronan lokakuun alkupuolella, ja vähän on ollut palautumisen kanssa haasteita sen jälkeen. Jos kroppa palautuu normaalisti, eikä mitään ihmeellistä tule illan ja huomisaamun aikana, niin olen mukana huomennakin.”

Ranta kolme sekuntia voitosta

Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta jäi miesten kisan voittaneesta ja puhtaasti ampuneesta Ukrainan Denis Nasykosta kolme sekuntia. Yhden ohilaukauksen ampunut Ranta oli tyytyväinen.

”Tänään oli itsellä hyvä kisa. Sai rakennettua nousujohteisen hiihdon, mitä lähdin hakemaan. Ammunnat olivat tosi hyvät – reunaosuma oli se pystyammunnan yksi ohilaukaus”, päivän kakkonen summasi.

Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula ampui myös yhden sakon pystypaikalta ja jäi Rannasta maalissa kymmenen sekuntia.

”Ihan tasapainoinen kisa. Lähti tosi hyvin liikkeelle ja makuun jälkeen oli aika hyvä keula. Sitten alkoi vähän kangistumaan, eikä viimeiselle kierrokselle löytynyt enää voimia kuin olisi olettanut”, Harjula sanoi.  

Suomalaisten ja ukrainalaisten lisäksi kilpailussa nähtiin urheilijoita Kazakstanin maajoukkueesta. Sunnuntain pikakilpailun ensimmäiset startit ovat kello 11.