Kuva tulossa

Palkintojen kriteereinä ovat vastuullinen tuotanto, suomalaisuus sekä palkinnon helppo kuljetus, pakkaaminen ja sopivuus usean kokoisille urheilijoille. Kuvat: Kolo Design, Tuohi Design, Kupilka, Scandinavian Diamonds.

22.02.2022

Haussa vastuullisesti tuotettuja palkintoja urheilijoille

Ampumahiihdon maailmancup Kontiolahdella on palkinnut urheilijoita käyttöesineillä, joiden tuotannossa korostuu vastuullisuus. Nyt järjestäjät etsivät palkintopöytään uusia ideoita ympäri maata.

Maaliskuun alussa Kontiolahdella järjestettävässä ampumahiihdon maailmancupin osakilpailussa urheilijat palkitaan paikallisten kumppaniyritysten tuottamilla tavarapalkinnoilla.  

Nyt tapahtumajärjestäjä hakee tulevien tapahtumien palkintopöytään uusia avauksia.  

—Elämme vuosina 2020-24 kuuden maailmancup-tapahtuman kisaputkessa. Maaliskuun tapahtuman jälkeen Kontiolahdella kisataan seuraavan kerran cup-kauden avauksessa ensi syksynä ja jälleen cupin avauksessa syksyllä 2024, sanoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heikki Hamunen tapahtumaa järjestävästä Kontiolahden Urheilijat ry:stä. 

Suomesta muutakin kuin sisua 

Maaliskuun tapahtumassa palkintokumppaneina ovat suomalaisesta koivun tuohesta asusteita tekevä joensuulainen Tuohi Design, ekologisiin lahjatuotteisiin erikoistunut joensuulainen Kolo Design, muun muassa ekologisia eräastioita ja tuluksia valmistava kontiolahtelainen Kupilka sekä kotimaisesta villasta luksusasusteita valmistava Scandinavian Diamonds.  

Sijoituspalkintojen lisäksi kaikki joukkueiden jäsenet saavat tervetulotoivotuksena kontiolahtelaisen Sinkkosen Marjatilan tuotepaketin. 

—Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n ja omien vastuullisuuslinjaustemme mukaisesti korostamme vastuullisuutta myös palkinnoissa. Lisäksi on eduksi, että samanlainen palkinto sopii kaiken kokoisille urheilijoille ja että urheilijoiden on helppo pakata ja viedä ne mukanaan. Kevyt ja kätevä voittaa suuren ja jykevän, Hamunen sanoo. 

—Olemme palkinneet urheilijat paikallisten käyttöesineillä, jotka kytkeytyvät vahvasti suomalaisuuteen. Tämä on ohjenuora jatkossakin.  

Ehdotuksia kesäkuuhun asti 

Ampumahiihdon maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa tavarapalkinnon saa kuusi parasta urheilijaa. Viesteissä tavarapalkinto annetaan kolmen parhaan joukkueen urheilijoille. 

—Ensi syksyä varten valmistelut käynnistyvät heti maaliskuun tapahtuman jälkeen. Palkintoehdotuksia odotamme kesäkuun loppuun asti, Hamunen sanoo. 

---

Info: Ehdota palkintoja ampumahiihdon maailmancupin tuleviin Suomen osakilpailuihin  

  • Onko sinulla ehdottaa esimerkiksi itse tuottamiasi, palkinnoiksi sopivia käyttöesineitä, joissa korostuvat vastuullisuus ja suomalaisuus? Etuna on, jos palkinnot ovat urheilijoiden helposti kuljetettavissa myös lentokoneessa ja sama tuote sopii erikokoisille urheilijoille.  
  • Voit jättää ehdotuksia tapahtumajärjestäjän verkkolomakkeelle 30.6.2022 asti. Linkin verkkolomakkeeseen löydät alta.