Kuva tulossa
22.08.2020

Säde ja Mäkelä Jaama Runin 12 km voittoon

Kontiolahden Urheilijoiden Santra Säde ja Liperin Hiihtoseuran Luukas Mäkelä veivät nimiinsä Kontiolahdella juostun Jaama Run -polkujuoksutapahtuman.

Erinomaisissa olosuhteissa juostun Jaama Runin suurimman, 12 km sarjan voittoon naisissa juoksi järjestävän seuran Kontiolahden Urheilijoiden Santra Säde. Toiseksi sijoittui Imatran Urheilijoiden Heidi Horttanainen ja kolmanneksi Kontiolahden Urheilijoiden Aino Veijalainen.

─Tänään sain hyvän nousujohteisen juoksun, että pystyi pitämään sellaista hyvää vauhtia koko ajan ja kiristämään loppuun. Vähän säästelin nousuihin, että olisi siellä paukkuja, että ei hapottaisi niin kovasti. Harmillisesti yksi kirittäjä siinä edessä keskeytti – se oli hyvä tähtäin alkumatkan, mutta sitten ei hirveästi näkynyt porukkaa niin piti vain pitää omaa vauhtia yllä, sanoi sarjan reilun minuutin erolla voittanut Säde.

Liperin Hiihtoseuralle miesten voitto

Miesten 12 km sarjassa voiton vei Liperin Hiihtoseuran Luukas Mäkelä. Hän alitti ainoana juoksijana 50 minuutin rajan ja kellotti voittoajaksi 48:40. Toinen oli Kontiolahden Urheilijoiden Markus Myyry ja kolmas M15-sarjassa juossut Liperin Taimen Eemeli Hirvonen.

Maastohiihdossa nuorten SM-mitaleja ensi kaudella tavoitteleva Mäkelä oli aloittanut samalla viikolla maksimivoimatreenit, mikä tuntui jaloissa.

─Reisi ei ollut mitenkään herkimmillään, mutta aamulenkillä kun kävi aukomassa paikkoja ja otti hyvät alkuvedot, niin kyllä se siitä sitten lähti, Mäkelä sanoi.

Ilahduttavasti lapsia liikkumassa

Miesten 24 km sarjassa voittoon juoksi M50-ikäluokassa juokseva Ari Kinnunen. Toinen oli Jarkko Laukkanen ja kolmas Liperin Taimen Markus Häikiö. Naisten voittokolmikon muodostivat Sari MäkinenVirva Nyyssönen ja Leppävirran Virin Salla Riikonen.

Naisten 5 km sarjassa paikalliset nimet valtasivat kärkisijat, kun Sanna Hämäläinen ja Sara Naukkarinen toivat kaksoisvoiton Kontiolahden Urheilijoille ennen Joensuun Katajan Kaija Pyöriäistä. Miesten sarjassa Jaama Runin kestomenestyjä, Sulkaman Kipinän Esko Lintunen vei voiton ennen Joona Jormanaista ja Kontiolahden Urheilijoiden Markku Jeskasta.

Tapahtumaa yhdessä Kontiolahden kunnan kanssa järjestäneen Kontiolahden Urheilijat ry:n ja Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen oli tyytyväinen päivään, mutta erityisesti lasten runsaaseen määrään. Nuorimmille lapsille järjestettyyn Mini Jaama -sarjaan osallistui 26 lasta.

─Olemme kehittämässä tapahtumaa siihen suuntaan, että juoksun lisäksi on muutakin tekemistä, myös lapsiperheille. Päivän parhaita uutisia oli, kuinka paljon vanhemmat toivat lapsia juoksemaan ja liikkumaan pomppulinnoissa sekä muissa toimintapisteissä, Turunen sanoi.

Kuva: Naisten 24 km sarjassa toiseksi sijoittunut Virva Nyyssönen Välilampien maastossa.