Kuva tulossa
23.08.2023

Nuorten Jukola Kontiolahdelle

Suunnistuksen suurtapahtuma ensimmäistä kertaa Kontiolahden ah-stadionilla vuonna 2026.

Nuorten Jukolan johtoryhmä on myöntänyt vuoden 2026 Nuorten Jukolan järjestelyoikeudet Kalevan Rastille ja Kontiolahden Urheilijoille. Tapahtuma järjestetään Kontiolahden ampumahiihtostadionilla elokuussa 2026. Valinta julkistettiin Hyvinkäällä Nuorten Jukolan yhteydessä lauantaina 19.8.2023.

- On hienoa saada nuorten superviikonloppu Pohjois-Karjalaan. Viikonloppu sisältää lauantain Nuorten Jukolan sekä sunnuntain henkilökohtaisen kisan, joihin molempiin osallistuu yli tuhat suunnistajaa, kertoo Kalevan Rasti puheenjohtaja Hannu Airila.

Kontiolahden ampumahiihtostadion tarjoaa hyvät puitteet onnistuneen tapahtuman järjestämiseksi, sillä alueella on valmiina paljon parkkitilaa, pesu- ja ravintolatiloja sekä tilava stadion.

- Meillä on hyvä kokemus suurtapahtumien järjestämisestä ampumahiihdon maailmancupin ja MM-kisojen ansiosta. Nuorten Jukolassa pääsemme hyödyntämään samaa osaamista ja ympäristöä nyt myös suunnistuksen superviikonloppuna, kertoo tapahtuman pääsihteeri Sami Leinonen.

Ampumahiihtostadionia ympäröivä kangasmaasto sopii hyvin lasten ja nuorten suunnistustapahtumaan. Ratamestarityöstä vastaa Silvennoisten suunnistusperhe, jolle ampumahiihtostadionin ympäristö on tuttu ulkoilumaasto.

- Viikonloppu on lasten ja nuorten suunnistuksen vuoden kohokohta ja mukana on myös paljon ensimmäistä kertaa kisoihin osallistuvia. Jaamankankaan maasto polkuineen tarjoaa turvallisen ympäristön pienimmille osallistujille. Alueelta löytyy kuitenkin vaativia alueita kokeneemmille suunnistajille, kuvaa Airila.

Tapahtumaviikonlopun alustavat päivämäärät ovat 22.-23.8.2026.

Lisätietoja:

Hannu Airila
Kalevan Rasti
050 3219714
hannu.airila@kalevanrasti.fi

Sami Leinonen
Kontiolahden Urheilijat
050 5578003
sami@kontiolahtibiathlon.com