Kuva tulossa
23.11.2020

Riittävät turvavälit maailmancupissa Kontiolahdella


Ampumahiihdon maailmancupin järjestäjä muistuttaa yleisöä riittävistä turvaväleistä. Aiempaa pienemmän yleisön myötä turvaväleistä on helpompi huolehtia.

Kontiolahdella 28.-29. marraskuuta ja 3.-6. joulukuuta järjestettäviin ampumahiihdon maailmancup-tapahtumiin on myyty aiempia vuosia vähemmän pääsylippuja.

“Päivämyynnit vaihtelevat 500-1000 lipun välillä”, sanoo lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti Kontiolahden Urheilijat ry:stä.

Viranomaisten koronaohjeiden mukaisesti katsomokapasiteettia vähennettiin lipunmyynnin alkaessa noin puoleen normaalista. Nyt käytössä olevat 4500 paikkaa jakautuvat neljään eri katsomoon, joissa yleisö on omissa rajatuissa lohkoissaan.

“Tämä 4500 paikan kapasiteetti rakennettiin ajatuksella, että turvavälit ovat mahdolliset täysilläkin katsomoilla. Tämän hetken lipunmyyntimäärillä tilaa ja turvavälejä on tarjolla reilusti ennakoituakin enemmän”, Lautamatti sanoo.

Yleisö jakautuu portilla eri katsomoalueille

Koronarajoitukset näkyvät järjestelyissä portilta alkaen. Joukkueet, median edustajat ja yleisö pidetään myös erillään toisistaan. Yleisö jakaantuu omien lippujensa mukaisiin katsomolohkoihin jo portilla.

“Kaikki järjestelyt yleisökuljetusten perumisesta lähtien on suunniteltu turvallisuuden kautta. Lipunmyyntipisteitä ei ole porteilla lainkaan, ja kaikki liput myydään ennakkomyyntinä. Järjestelyt sallivat sen, että yleisö voi liikkua omalla alueellaan ilman lähikontakteja vieraiden ihmisten kanssa. Tapahtumajärjestäjät käyttävät maskia kokoa ajan. Kontiolahden kunnan tavoin järjestäjä suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttö myös yleisölle”, Lautamatti sanoo.

“Oleellista on, että kaikki noudattavat turvallisuussääntöjä: säilytämme turvaetäisyydet, käytämme maskeja, pesemme kädet usein emmekä saavu paikalle oireisena.”

Joukkueet eristyksissä muista

Tiukimmin omissa kuplissaan ovat joukkueiden jäsenet. Heille oleskelu on sallittua vain omassa majapaikassa sekä ampumahiihtostadionilla. Maskipakko koskee myös urheilijoita paitsi silloin kun he ovat suksilla. Ruokaostoksia ja muita käytännön asioita joukkueet hoitavat keskitetysti.

“Esimerkiksi lehdistötilaisuudet tehdään siten, että urheilijat ja median edustajat eivät ole lainkaan samassa tilassa. Ohjeet eristäytymiseen ja omassa kuplassa pysymiseen ovat hyvin tiukat”, sanoo tapahtumajohtaja Sami Leinonen.

Leinonen sanoo kisaorganisaation seuraavan tilannetta tarkasti.

“Pohjaamme toimintamme viranomaisohjeisiin. Jos suosituksiin tulee muutoksia, niin otamme ne huomioon järjestelyissä. Jos ohjeet kiristyvät ja alueelliset koronaohjeet estäisivät yleisön pääsyn paikalla, lippurahat palautettaisiin ostajille”.

Kuva: Heidi Lehikoinen /BMW IBU World Cup Kontiolahti

Lisätietoja: