27.04.2021

Kontiolahden Urheilijat: Ahti Toivasesta uusi päävalmentaja

Kontiolahden Urheilijat ry:n tiedote 28.4.2021

Ampumahiihdon maajoukkueessa vuosina 2010-2017 kilpaillut Ahti Toivanen on nimitetty Kontiolahden Urheilijat ry:n uudeksi päävalmentajaksi.

Vuosina 2010-2017 Suomea miesten maajoukkueessa edustanut ja nuorten MM-kisoissa parhaimmillaan neljänneksi sijoittunut joensuulainen Toivanen on opiskellut valmentajan erikoisammattitutkinnon Itä-Suomen liikuntaopistolla ja tehnyt valmentajan ja personal trainerin töitä Kuntokeskus Energyllä, Joensuun Urheiluakatemiassa, Pajulahden liikuntakeskuksessa sekä viime syksystä alkaen vastuuvalmentajana Kontiolahden Urheilijat ry:ssä.

—Menneen talven aikana urheilijat ottivat minut hyvin vastaan. Nyt on motivaatiota ja intoa, että pääsen rakentamaan heidän kanssaan kokonaisen kauden ja tuomaan entistä vahvemmin omia ajatuksiani valmennukseen, Toivanen sanoo.

Toivanen seuraa päävalmentajana Aku Moilasta, joka jatkaa ampumahiihtomaajoukkueen valmentajana.

Työt käynnissä ensi kautta varten

Kontiolahden Urheilijat ry:ssä on seitsemän valmentajaa, jotka ohjaavat lasten, nuorten ja aikuisten ryhmiä. Päävalmentaja vastaa valmennusjärjestelmän koordinaatiosta.

—Päävalmentajan työnkuva on laaja. Hän vastaa seuran koko valmennusjärjestelmästä, tekee ryhmäkohtaiset harjoitteluohjelmarungot, suunnittelee henkilökohtaisia harjoitusohjelmia, ohjaa harjoittelua ja on urheilijoiden tukena kilpailureissuilla, sanoo seuran toiminnanjohtaja Jarno Lautamatti.

—Ahti aloitti ampumahiihdon seuramme riveissä jo 11-vuotiaana juniorina. Hän on kerännyt mittavan kokemuksen ampumahiihtäjänä, niin urheilijana kuin valmentajana. Seuran käytännöt hyvin tuntevana hän pääsee saman tien työstämään harjoitusohjelmia seuraavaa talvikautta varten.

INFO: Ahti Toivanen

  • Syntynyt 1990 Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa
  • Asuu Joensuussa
  • Ampumahiihdon A-maajoukkueessa urheilijana 2010-2017
  • Nuorten MM-kisoissa paras sijoitus: pikamatkan neljäs 2011
  • Aloittaa Kontiolahden Urheilijat ry:n päävalmentajana toukokuussa 2021

Lisätietoja:
Päävalmentaja Ahti Toivanen, ahti@kontiolahtibiathlon.com 050-4688567
Toiminnanjohtaja Jarno Lautamatti, jarno@kontiolahtibiathlon.com 043-2180573