27.08.2020

Ampumajuoksun SM-kisoihin 4.-6.9. yli 360 urheilijaa ─ mukana myös Kaisa Mäkäräinen

Kontiolahden Urheilijat ry:n tiedote 27.8.2020

Ampumajuoksun SM-kisoihin Kontiolahden ampumahiihtostadionilla 4.-6. syyskuuta on ilmoittautunut yli 360 urheilijaa. Mukana ovat muun muassa suurin osa Suomen maajoukkueesta sekä kotiseuran järjestämiin kisoihin innostunut Kaisa Mäkäräinen.

Kilpailut alkavat perjantaina 4. syyskuuta viesteillä. Lauantaina ohjelmassa ovat pikakilpailut ja sunnuntaina normaalikilpailut.

─Nuorimmat kilpailijat osallistuvat 13-vuotiaiden sarjoihin. Ilmoittautuneita on 51 eri seurasta, ja viestipäivänä eri sarjoissa on mukana 81 eri joukkuetta, sanoo järjestävän seuran Kontiolahden Urheilijat ry:n Jarno Lautamatti.

Suurimmat joukkueet SM-kisoihin lähettävät Seinäjoen Hiihtoseura (46 urheilijaa), isäntäseura Kontiolahden Urheilijat (39), Oulun Hiihtoseura (30) sekä Saloisten Reipas (19), Halikon Hakoniskat (19) sekä Ahveniston Ampumahiihtäjät (19).

Koko miesten maajoukkue mukana

Ampumahiihdon naisten maajoukkueesta ilmoittautuneiden listalla ovat Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen sekä Joutsan Pommin Suvi Minkkinen.

Miesten maajoukkueesta ovat mukana Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo, Soisalon Ampumahiihtäjien Tuukka Invenius, Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta sekä Haapajärven Kiiloja edustava Tero Seppälä.

Mäkäräinen: ”Juoksemassa olen käynyt reilusti”

Kontiolahden Urheilijat saavat vahvistuksen keväällä kansainvälisen kilpailu-uransa päättäneestä Kaisa Mäkäräisestä.

Mäkäräinen suhtautuu luottavaisesti siihen, että juoksu sujuu kisoissa.

─Juoksemassa olen itse asiassa käynyt ihan reilusti, koska se on niin helppo harjoitusmuoto. Pääasiassa olen mennyt mukavuusalueella. Tehoja ei ole tullut tehtyä kuin pari kertaa kesän aikana.

─Ammunta tulee olemaan oma lukunsa. Ampumista olen treenannut tänä kesänä puolenkymmentä kertaa. Viimeisellä viikolla ehkä ennätän muutaman harjoituksen lisää.

Mitään odotuksia Mäkäräinen ei itselleen kasaa.

─Ykkösasia osallistumiseni takana on, että kyseessä on kotikisat. Viestissä seura saa näin toivottavasti vahvistusta joukkueeseen. Hauska on tulla mukaan, mutta mitään odotuksia tai paineita ei ole – nyt ollaan mukana enemmän ihan osallistumisen ilosta. Mutta numerolappu kun on rinnassa, niin totta kai tehdään niin hyvä suoritus kuin mahdollista.

Perjantain viestin lisäksi Mäkäräinen on ilmoittautunut henkilökohtaisille matkoille lauantaina ja sunnuntaina.

Poikkeusjärjestelyillä kontaktien määrä pieneksi

Koronarajoitusten myötä tapahtumassa nähdään poikkeusjärjestelyjä, jotta läheisten henkilökontaktien määrä on pieni.

─Ulkoilmatapahtumassa osallistujat ovat suurimman osan ajasta luontaisesti erillään toisistaan. Tietyissä paikoissa, esimerkiksi numerolappujen jakamispisteessä, toimintatapoja muutetaan perinteisistä, jotta lähikontaktien määrä minimoidaan. Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan järjestäjän on huolehdittava turvaväleistä ja hygieniajärjestelyistä, Lautamatti sanoo.

Kuva: Tero Seppälä ja muut miesten maajoukkueen urheilijat ovat ilmoittautuneet ampumajuoksun SM-kisoihin. Kuva: Piia Kinnunen / BMW IBU World Cup Kontiolahti maaliskuu 2020

Lue lisää: Ampumajuoksun SM-kilpailut 4.-6.9.2020 Kontiolahdella 

Muokattu 27.8. klo 10:34: Tarkennettu tieto Mäkäräisen osallistumisesta eri päivinä.