28.11.2020

Wierer käänsi nolla-ammunnalla avauskilpailun edukseen, Eder 32:s


Naisten 15 kilometrin normaalimatkalla voitosta käytiin tiukkaakin tiukempi taistelu, jossa Italian Dorothea Wiererin nopealla nolla-ammunnalla oli suuri arvo. Wierer vei voiton 0,8 sekunnin erolla Saksan Denise Herrmanniin, jolle kertyi yksi sakkominuutti ensimmäiseltä ampumapaikalta. Ruotsin Johanna Skottheim selvisi Wiererin tapaan ilman ohilaukauksia ja oli kolmas.

Wierer oli luonnollisesti helpottunut käännettyään tiukan kilpailun edukseen, vaikka hiihto alkoikin painaa kilpailun loppua kohti.

– Olen onnellinen, että ammuin neljällä paikalla nollat. Tiesin, että se on tänään tärkeää. Hiihdossa luulen, että tarvitsen kisoja, että pääsen kuntoon. Viimeinen kierros oli todella vaikea. Kuulin, että Denise on tulossa lähemmäs ja lähemmäs. Kisa oli todella tiukka, Wierer sanoi iloisena.

Ruotsalaisilla hurja joukkuepanos

Wierer ja Herrmann ovat tuttuja näkyjä palkintokorokkeella, mutta Skottheim ylsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupissa kolmen joukkoon. Skottheim sai lisää hienoja muistoja Kontiolahdelta, sillä hän ylsi viime kauden päätöksessä seitsemänneksi.

– Olen todella onnellinen tästä päivästä. Meillä on todella hyvä henki Ruotsin maajoukkueesta. Pidän todella joukkueestamme. Yritämme jokainen nostaa toinen toistamme, Skottheim kehui.

Ruotsalaisten joukkuepanos oli huima, sillä neljä ruotsalaista oli seitsemän parhaan joukossa ja viidenneksi paras ruotsalainenkin oli 11:s. Suomalaisnaisista parhaiten onnistui Mari Eder, joka oli 32:s. Ederin sijoitusta painoivat kolme sakkominuuttia, joista kaksi tuli viimeiseltä paikalta. Ederin suorituksessa oli paljon hyvää.

– Fyysisesti oli varmaan ihan tasapainoinen aloitus. Vielä ei viimeisen kierroksen kiriä löytynyt, mutta tasapainoisesti pystyin tulemaan kisan läpi. Voi olla tilanteeseen nähden ihan tyytyväinen. Ammunnallisesti makuut oli tuloksellisesti hyviä, mutta suorituksellisesti hyvin erilaisia. Ensimmäinen oli hyvä suoritus, toinen vähän heikompaa teknistä suorittamista, Eder sanoi.

Suvi Minkkinen oli toiseksi parhaana suomalaisena 69:s. Hän selvitti ensimmäisen ampumapaikan ohilaukauksitta, mutta kolme muuta paikkaa toivat yhteensä neljä sakkominuuttia.

– Ei mitään katastrofia tapahtunut missään vaiheessa. Normimatka on karu siitä, että jos teet hyvän suorituksen, olet hyvillä sijoilla, mutta ok-vetokin heittää jo aika kauas. Tämän päivän suoritus oli ok-tasolla, mutta tulos ei miellytä. Vähän jäi hampaankoloon huomiselle, Minkkinen sanoi.

Katso kaikki tulokset: https://biathlonresults.com/

Kuva: Manzoni/IBU