Kuva tulossa

Yleisöllä on vapaa pääsy stadionin A-katsomoon ja latukatsomoon. Kuva: Esa Kinnunen/KontU

28.11.2023

Grillimakkaraa, ralliautoja, salibandyä: Ampumahiihdon IBU-cupissa sporttia ja omin käsin tekemistä

Yleisölle maksuton sisäänpääsy on tarjolla kaikkina kolmena kisapäivänä torstaista sunnuntaihin.

Kansainvälisen IBU-cup-kauden avausosakilpailu torstaista sunnuntaihin kokoaa Kontiolahdelle ampumahiihtäjiä isäntämaan lisäksi 31 maasta. Sekä joukkueiden että urheilijoiden määrä on suurempi kuin aiemmin Kontiolahdella järjestetyissä maailmancupin tapahtumissa.

”Kisatekniset järjestelyt eivät poikkea lainkaan maailmancupista. Jos mahdollista, osallistujien suurempi määrä voi tuoda urheilijoiden keskinäiseen kilpailuun maailmancupiakin tiukempaa kisatunnelmaa”, sanoo tapahtuman johtaja Sami Leinonen Kontiolahden Urheilijoista.

Maksuttomat bussit ja sisäänpääsy

Vuoden päästä maailmancup-kausi 2024-25 avataan Kontiolahdella. Myös kaudella 2025-26 yksi maailmancup-kiertueen tapahtumista järjestetään Pohjois-Karjalassa.

”Nyt alkaneella kaudella IBU-cup on tärkein kansainvälinen ampumahiihtotapahtuma Suomessa. Toivomme yleisöä kannustamaan niin suomalaisia kuin muidenkin maiden urheilijoita”, Leinonen sanoo.

Yleisön houkuttelemiseksi tapahtumaan on vapaa pääsy kaikkina kolmena kisapäivänä. Myös lauantaina ja sunnuntaina Joensuun ja kisa-areenan välillä kulkeva kisabussi on yleisölle maksuton.

”Kiitokset yhteistyökumppaneillemme, että IBU-cupin maksuttomat palvelut onnistuvat. Toivomme toki, että tämäkin kannustaa yleisöä paikalle”, Leinonen sanoo.

Retkipäivä aktiviteettien kera

Erityisen tyytyväinen Leinonen on lajirajoja ylittäneeseen yhteistyöhön urheiluseurojen kesken. Yleisö pääsee tutustumaan IBU-cupin tapahtumakeskuksessa muun muassa Joensuun Urheiluautoilijoiden ralli- ja rallicross-autoihin.

”Rallikalusto sekä salibandyn ja jalkapallon ympärille rakennetut aktiviteettipisteet ovat sellaisia, joita ampumahiihtokisoissa on tuskin aiemmin nähty”, Leinonen viittaa lauantain ja sunnuntain perhepäiviin, jolloin kisakeskuksessa on etenkin paikallisten yhdistysten järjestämiä toimintapisteitä.

Tapahtumakeskuksessa on myös järjestäjän palvelupiste, josta voi ostaa grillimakkaraa, juomia sekä munkkeja.

- - -

IBU-cup 30.11.-3.12.2023

Kisaohjelma:

To 30.11.2023:
11.45 Normaalikilpailu, naiset
15.30 Normaalikilpailu, miehet

La 2.12.2023
12.00 Pikakilpailu, naiset
15.30 Pikakilpailu, miehet

Su 3.12.2023
12.00 Sekaviesti (2 x N + 2 x M)
15.00 Parisekaviesti (N+M)

Kaikki kilpailut ovat katsottavissa Yle Areenassa, selostajana Jari Haapala.   

Perhepäivien toiminta- ja esittelypisteet:

  • Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO: PKO:n S-Biilin luona voit lauantaina ja sunnuntaina osallistua 10 hotellilahjakortin arvontaan.
  • Pohjois-Karjalan Liikunta ry (Pokali): Pisteellä mukana perheitä liikuttava Jekku-Jänö sekä koukuttava systeemi reaktionopeuden testaamiseen!
  • Pohjois-Euroopan suurimman jalkinevalmistaja Sievin turvajalkineiden esittelyyn keskittyvästä rekasta löytyy mm. SieviSCANNER-palvelu jalkaterien skannaamiseen sekä tutustumismahdollisuus Sievin TractionPro®-kitkapohjamallistoon
  • Joensuun Urheiluautoilijat tuo kisakeskukseen kaksi karting-autoa, Super Car -luokan nelivetoisen rallicross-auton sekä noin 400 hevosvoiman takavetoisen BMW M3 F-ryhmän ralliauton.
  • Kontiolahtelaisen salibandyseura FB Factorin sunnuntain toimintapisteellä pääset kokeilemaan, millainen yhdistelmälaji syntyy ampumahiihdosta ja salibandysta!
  • Kontiolahtelaisen jalkapalloseura Lehmon Pallo -77:n pisteellä pääsee lauantaina testaamaan, miten jalkapallotaiturointi sujuu joulukuun lumisissa maisemissa.
  • Kolmen sortin heittoja Kontiolahti Outdoorin pisteellä: perinteinen karjalainen pihapeli kyykkä, Alpeilta Pohjois-Karjalaan tuotu jääkolkka ja nopeasti harrastajamääriä kasvattanut frisbeegolf.

Ilmaiset bussikuljetukset Joensuusta

Kontiolahden Urheilijat yhdessä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ja Joen Lokan kanssa järjestävät maksuttomat yleisöbussit Joensuusta Kontiolahden ampumahiihtostadionille lauantaina 2.12. ja sunnuntaina 3.12.

Yleisöbussit lähtevät Joensuun Taidemuseon vastapäätä sijaitsevalta Matkailupysäkiltä. Bussit aloittavat liikennöinnin molempina päivinä klo 10.30. Katso tarkempi aikataulu.